Rostock

Rostock. Lestalinn. Olevat head lesta saada. Kuidas sa tulemata jätad, liiati et kui autoga praamilt maha ja bahnile. Linna pole näinudki. See lestavärk on Are desinformatsioon sest tuleb välja et lesta koht oli eile. Travemünde. Tegelikult üks paat müüs ka otse kai pealt ja paaris kohas oli suitsulesta. Võtsime seda. Ilma lestata ei jäänud.
Jätsin seal Travemündest suitsukala putkas lesta nime meelde. Flügen? Siin Rostockis oli praad ‘flügenleben’. Kurat, see ostus maksaks.
Üliõpilasi täis ja täitsa sümpaatne see Rostock. Üldse ida-saksa üllatab. Ei miskeid osse. Kõik kolisid läände. Nali. Väike eelarvamus oli küll. Aga sama efekt mis eestis et sadamad vaat et viisakmad kui soomes. Lihtsalt just nüüd ehitatud ja korralikult.
Siin linnas käib nüüd õhtul midagi täiesti arusaamatut. Kõik on võtnud pähe kai peale tulla. Massiliselt. Õlu, vein ja grill. Kaugemad ei suhtle vaid näpivad telefone. Aga ka kai peal. Ja on kolmapäeva õhtu. Pole midagi sellist enne näinud. Enamik noored, siin suur ülikool. Ilmselt läheb peoks.
Eilsest Travemündest ka. Gedserisse ei läinud. Travemündes lubati viis kraadi rohkem sooja ja vähem pilvi. Juust ei kaalu seda üles. Võtsime pikema 60nm otsa ja Travemünde.
Seal aga regatt ees. Vanalinna sadam triiki suuri jahte täis, lisaks ameeriklaste hiidsuur cruiser ja teine vähe väiksem nordic lines oma. Linnas kihas, nii jahte kui kodanikke paksult. Aga silduda pole kuskil, jahid kahekaupa juba pardas kinni.
Läksime siis üle jõe uude sadamasse. Igavene pirakas, koos hotelli, spaa, konverentsikeskuse ja husqvarna imeliikuritest muruniidukitega. Uskumatu koht. Näeb välja nagu luksushotell kuskil lõunas. Esimene koht kus internet toimis.
Tuul küljelt, see kaheksa tonnine jaht lolli jõudu ei tunnista. Kisud küll otsi aga ainult käed tõmbad paigast. Tegime teistele väheke tubateatrit. Võimlesime seda siis postide vahele kinnitada ja uus nipp õpetati selgeks. Et kuidas mootori toore jõuga vööri tuule suunas nihutada et ots posti ümber (ilma sinna ujumata) külge saada.

Tegime poetiiru ja linnatiiru. Kalev võttis söögiarve mälestuseks kaasa. Selle raha eest eestis enam süüa ei saa. Sellist praadi pole ka kallimalt mitte.
Homsest keerame vööri Eesti suunas tagasi. Gedser teisele katsele.