The Smalls

raporteerime et inglise lipp on saalingus. iirimaaga on kõik.

üks ristleja tolgendas õhtul merel aga muidu pole austusavaldusi nende ja nende tolli poolt veel kohanud. sain uue ilmateate just nüüd ja ei mingit vahemaandumist mildfordis, laseme edasi lands endi suunas üle bristoli lahe.

moment oleme the smalls nimelise kivihunniku lähedal saint davis head poolsaarest 15 miili avamerel. laev sõidab ise, kinni seotud rooli korral öeldi et toomas on roolis, nüüd peaks miski peenema nime välja hauduma. käime rooli juures kiibitsemas ja kontrollime AIS abil teisi laevu, kaardil näeme neid vahest enne kui silm seletab.

öösel üks küna kergelt ülbas ja tahtis alla ajada aga muidu peavad ennast viisakalt üleval. kaks vahis, kaks magavad, ajad nagu uni tuleb. neli kraadi on sooja, hea et tuul vastu ei lõõska või vihma ei kalla, ilma selletagi on väljas kaunis jäine.

öise teekonna järgi võiks navigatsiooni loengu kirjutada, nimelt kandis umbes kolme sõlmene põikihoovus meid kursilt pea 30 deg kõrvale. poleks uskunud et see vool nii suur on ja ja nii palju mõjub. paljugi et kirjutatakse.

niisiis 100 milli lands endini.