Juurikapidu

Nüüd oli küll kaalikas laeva smugeldatud. Ja et segi ei läheks siis kohe juurseller ka. Kõik muu ka mis maa sees kasvab. Kui kuskil on internet siis saab juurikapilte laadida. Muljetavaldav viis liitrit keedust kadus nahinal.
Kalmarisse sisse ei keeranud. Tuntud linn ja on ilmlõpmata jalus. Liiati oli ka tähtsamat teha, vaja juurikaid keeta.
Nüüd läks vastu ööd pannkoogi teoks.
Ilm ilus päike paistab, pole pilverasugi, meri vaikne. Mõni üksik purjekas ka. Läheme Ölandi lõunanukast avamerele välja, ida poolt saab tuult varem. Prantslaste Meteo France moment võitis ennustusvõitluse. Võibolla juhuslikult, aga tuule kerget läände kantimist ennustas ainult prantslane. Kahe ja viie vahel öösel hakkab ilm muutuma. Siis hakkab madalrõhkonna soe front peale tulema.
Rönne on Bornholmil see sadam kuhu plaanis homme maabuda, peaks kenasti päeval sisse saama. Tänasega saab 336 miilli Haapsalust.
Siit kaob levi nüüd ära.
Ja ei saanudki eile ära saata.
Laup hommik. Bornholm kümme miili. Kalapaate kõik kohad täis. Aerukatel ka AIS küljes. Või mis paat see on aga suht lähedal aga tuvastada ei õnnestu. Tuulevaikne plekk meri. Nõidusime tuult, ajasime purjed üles aga elektroonika ei suuda liikumist tuvastada. Silmaga näed et väheke ju liigub. Ülehomseks jõuaks sadamasse.
Raidi käis ujumas ära. Vesi pea kaksteist kraadi. Esimene öö kus üks kiht riideid vähem ja külm ei hakanud ning saab vastu tuult rahulikult vahtida.