Rendsburg jälle

süüdi on sakslased oma lollaka korraga mis keelab kanalis öösel purjetada. muidu oleks fehmarni välja põrutanud. aga saime kanalisse alles kl 11 ja siis kaks tundi lüüsiti kõik seda laevastikku mis sinna taha oli kogunenud. õnnetusse lüüsi topiti peletispraam ja kari purjekaid, paiguti kolmekaupa poorti ja siis tuli takkapihta veel üks tsaariaegne hollandi ime.

kieli kanalit sai nüüd kuues kord täristatud.

põhjameri läks nagu lupsti, ilm ilus, päike ja purjetasime kah kuigi ilmateade nagu oleks välistanud. siiski päris pikalt sai ilma tärinata.

raid öösel võitles bremenhaveni liiklusega. nagu tal juba mitu korda õnneks on läinud.

lauwesoogist merele väljasõit on siiamaani mõistatus. enne merd on saarte riba, sievermonnikoogi saar.. seal vahel peab jukerdam et välja saada. plotteri gps hakkas jamama (kuigi sel on differentila häälestus ais’ga), kaardid ei näidanud õieti, toodrid olid kõik kus iganes (välja arvatud ANWB viimane kaart tabletis) ja merepõhi kiskus madalaks ja murdlainetese. päris lahe, võttis adrenaliini üles. mööda ja välja saime. eks see liivapõhi uitab ringi.

kanalit mööda oli kogu selle purjekakarja eskaadrisõit. kaldad paksult lollakaid matkautosid (no misasja nad teevad karjas võsa vajhel ja vahivad parte) ja kalamehi täis. saksa kalamees on korralik. õnged on reas ja sitaks kõiksugu atribuutikat kaaasas. muidu kala ei võta. seda nad ei tea et kanalis ei ole kala.