La Manche

140nm ja tuul nagu ikka täpselt silmaauku vastu. ilmateated erinesid, vanasest eriti täpne meteo france lubas normaalset. see nüüd teist korda kui mööda paneb. tea mis sellega laht on.

noh algul tunds tuuline ja laine suur, 22kn. see oli algus, tuult kiskus aws 30-32kn ja keskmiselt 25-28 väga pikalt. see on siis beafort 6 ja plõksis 7’t. 11-12ms, puhanguti rohkem. öösel nelja ajal alles hakkas leebuma. ühesõnaga täieline pesumasin. purjetasime kuniks pimenes. päris vinge hooga 6-7kn vastu tuult ja seda lainet. no aga edasi ei saanud, ikka sinkavonka. ja pauke käis laines ikka hästi kohe, ago ütles et tal lõi lülisamba paigast.

kõik seltskond suht rõõsa olemisega, välja arvatud nõudekapp mis sisu välja oksendas. ega eriti millegi pealt enam süüa ei ole portselan läks puha puru. ago läpakas tehitas ka lauaplaadi sisse augu. ja vett andis üle kaunis sagedasti ning osa jõudis kajutiluugist kah sisse. üldse suht kõik lendas ringi mis lennata sai. köögis süüa ka ei saanu teha sest lendad pliidi eest lihtsalt teise seina. lahe.

paar korda ikka olime suht külili ka. juhitavus jäi alles. hea laev, pikali annab ikka väänata. selle tuule kusjuures sõitsime esimeses rehvis ja fokast ka kolmandik ja hiljem pool.

viieks kuueks saab zebruggesse. homme kanalisse.