Rendsburg

Seitsmendat korda kieli kanalit täristada ja vähemasti kuuendat korda oleme siin. kena rahulik saksa linn ja sadam aga sadamakapten on nagu ämblik oma gaasibaloonide otsas. vahetus 39eur. sic. jätan näo meelde.

niisiis kolm päeva ja kaks ööd olime merel. võtab kratsima.

haarlemist rendsburgi. 260 miili või nii. ca 16 tundi saime puhtalt purjega tulla aga siis oli täitsa plekk mis plekk. üldse mitte põhjamere stiilis. kanalis kah muidugi mootoriga.

hakkame kaugemalt pihta. haarlemist. saime kaunis hilja tulema, üks kiittee sild oli üllatuslikult out of service. kes seda oskas arvata. tavaliselt raudteesillad sihukesed. ootasime paar tunnikest. siis läksime veel ijmuideni seaport sadamasse naftale ja sööma. krt seal kooriti 18eur short stay. jätame jällegi näo meelde. üldse see amsterdami kant on ahne, ühe lüüsimise eest võeti ka 3.50eur. ennekuulmatu koorimine, tasuta ju.

nali siin sihuke et sadamasse möllisin viis hinge ja sööklas ka deklareerisime et oleme viiekesi. kalev kollitab. tegelt neli ju. ago väitis et kajuti uks ka öösel liigub iseenesest.

jällegi haarlemi jutt. ago mure sai lahenduse kiirkapakuga poodi. seniks kui ruts sillavalvega sehkendas et meil tegelt öö haarlemis juba makstud käis ära. dzinni varu sai normi. retk sai alata.

öösel põrutas vahepeal jälle 6-7bf tuult. seekord takkatuul. ei häiri aga üks hetk groot sai esimesse rehvi. ja oli väike aku test või nii. akud pidasid üle kümne tunni öiste topelttulede ja külmkapi ja kütte ja autopiloodiga. tunnise laadimisega sai kaunis täis jällegi. aga peab veel rehkendama kui täis täpselt.

edasi siis me oleme siin kanalis. merel oli kõiksugu öist jama aga seda on ikka olnud. sõnelesin warship’ga. et tema tiirleb siin, kas me oleks nii kenad ja tõmbaks eemale. targem annab järele.

oluline inf on et ago tegi välja. läheb ära. ei tahagi nagu. kuigi vahtis siin öösiti salaja lennukiaegu ja täna päeval kui tundus et eluga pääseb võttis ikka laulu lahti ja pilli hüüdma. lili marleeni saksalastele kaldal. jooksid teised hirmuga põõsastesse.

tegelt see tema lülisamba jutt oli nali. tegelt oli nii et peldikus toetas peaga ja asjatas ja ja siis käis lainelitakas. kaelalüli hoopis. minu jaoks pole muidugi vahet mis lüli. peldikus peab müts peas olema. või kiiver. ilma lähebki igasugu lülisid.

kajutis ka ohud. raidi pea on ristirästi haavu täis. laelambi lüliti on sihuke mõrvarlik. aga raidi pea juba õpib, juba kaks päeva värskeid haavu pole.

ilm on siin eriti soe. tõsiselt lämbe ja päikeseline. olla esimene selline ilm siinkandis.