Rönne

Bornholm. öösõit, kõigiti kena, selge öö tähtede ja muu sellisega. pool neli kiskus juba heledaks, suurte laevade tuled hakkasid tuhmuma.

kielist tulime välja nii et tontigi ei näinud. nähtavus 200m, paks udu. täitsa kott. laevad pasundasid. radariõppus. 1/2 miilise raadiuse setup’ga saime ikka hulgale ilma ais’ta isenditele jälile. 20deg vasakule ja 10 paremale ja ennäe imet, tulebki udust laev vastu. või sein vasakul mis on suur laev. laht oli laevu täis. täitsa põnev. sakslastel on ka kalavõrkudel radarireflektor, need nägime ka ära. õppus korda läinud. saime udus olümpiasadamasse nafta järele ja välja merele ka.

värdjas kapten, miski laev nagu ‘hare krishna’, keeras kurssi nii et täpselt kümnesse ja otsa. tõbras, võiks kuhugi kursustele minna. tundub et vahest teevad nimelt nii. cherbouri lähedal üks kalalaev tegi täpselt sama sigadust. kui arvutit laevas ei oleks kust täpselt saab situatsiooni hinnata siis pisikese plotteri peal seda jama ära tabada on raske ja pimedas oht reaalne, rääkimata et colreg reeglite vastu eksisid nad ka.

kella üheks olime siin. krt, soojad riided jälle seljas aga päike lõõskab. hakkab põhjamaa jälle pihta. enamuses tulime purjega, öösel kiskus tuuliseks ja pidi rehvima aga muidu sihuke leebe pakstaak. enne sadamat said akud tühjaks ja tuli mootoriga laadima hakata. uni kogu aeg, muidugi.

raidi sai stanget, kehva. ja me arega okseburgerit, kah viletsat. kes teab mis on mis see teab. (kringel ja loomaliha)

homme karlsrkronasse. hommikul viie ajal stardime ja ilmselt tuult tuleb ka natuke päeva peale. taani riigiga saab ühele poole, edasi, rootisis tuleb laevas kõht täis süüa enne kui maale lähed.

praeguste plaanide järgi tundub et eesti vetes reedel.