Helgoland

Leidsime Helgolandi olema huvitava koha kuhu tormivarju tulla. Mitmel korral on see mõte olnud aga asub teelt kõrval avamerel. Järgmisel kahel päeval lubatakse Hollandi rannikule kuni 38kn puhanguti ja kuni 15m keksmiselt vastutuult. Helgoland jääb üldse natuke sellest pöörisest varju aga teisipäeval peaks ka siia ulatuma.

Kanali lüüsis oli igavene uimamine nagu alati. Lõpuks saime päris merele ära. Äike paukus kanalis ja teine front tuli merel kallale. Kuskil Saksamaal tuli selle äiksega 10min jooksul 50cm vett maha ja uputas kõik ära. Merel kallas ka vahepeal nähtavuse olematuks ja vett tuli pea horisontaalselt aga siin ei uputa midagi. Aga kui äikest ei olnud siis kadus ka tuul.

Öösel 0200 paiku aga hakkas otsast puhuma nagu ette nähtud ja et põnevam oleks siis sadama ka. Kell kolm öösel saime Helgolandi sadamasse sisse. Kergelt ahetas. Kohti ei olnud aga leidsime reserveeritud pontooni nurga kuhu kinni panna. Kui kinni saime hakkas igasugu detaile ilmnema, mis kõik oleks võinud olla – teiste otsad risti ees ja kailaiend. Kui ei näe ei tea karta.

Siin on ainult paar tõusumõõna kaid ja hooajal kuni kümme paati pardas, kui tulime oli 3-6 kaupa puntras. Hommikul kl 9 hakkas hull sebimine ja ümber ja ringikeerutamine. Hiilisime lukskoha – otse kai külge. Ei pea nüüd hommikul võimlema minema.

Läheb saare uuringuteks. Autovaba. Politseinikul on lubatud mootorrattaga sõita. Vett ei ole, tehakse mereveest. Inglased pommitasid peale teist maailmasõda trenni mõttes vähe lagedamaks. Midlandi väga ei jäänud, on Oberland ja Unterland. Köetava mereveega spaa. 3.5km matkarad aümber saare ja 400 linnuliiki ja liivakivikaljud. Tax free kütus jms nänn, kruiisilaevad käivad siia, õigemini käisid.