Douarnenez

Sihuke nimi et üle kümne minti melees ei seisa. Tegime gennakerisõitu kuniks kokku kukkus ja siis tunnike naftapressi ja kohal. Olla euroopa üks ilusamaid lahtesid, kunagine sardiniipüügi pealinn ja botaanikaaia saar kuhu saab mõõnaga jala ja printsessi maja (koht on vakantne) ja meremuuseum ja vanalaevade pesa. Lisaks paar sajandit vana kinnisvara ja Rooma aegseid varemeid. Sardiinikaste Garom.

Esialgu küll suurem poetuur et käed paigast tõmmata, Pood nii kilomeeter eemalt. Kraam hakkab otsa saama. Isegi vorst. Salvest, õlu, rumm, dzinn ja lihakonservid peavad vapralt vastu.

Ilmateade – pilved 1% – see oli hommikul ära. Nüüd lajatab vastik päike, bimini läks jälle käiku.

Agol on eluvaim jälle sees. Magab ja sööb ja seedib okei. Silmanägemine taastub. Nädal et Kihnu merepäevi ära seedida. Võttis juba laulu üles jne. Pikkade kõhkluste järel jõudsime dzinnini. Ruts pani tooniku keset kokpitti nööri otsa kõlkuma. See lõpuks aitas. 100% purjus.

Me ei lähe siit ka homme kuhugi. Beach (siin on neid kolm) ja kultuuriprogramm. Või pigem vastupidi.

See ülevalolev info on tõlgitud kohaliku tursmigeeniuse jutust. Tegelikult sardiine ei ole ja paar kalalaeva ehk on. Vana kinnisvara on uute majade taga jne. Noh ja botaanikaaias on enamasti männid mis muidugi ka vaatamisväärt värk.

Ilms on tsüklis – õhtul tõstab briisi üles, öösel sabistab vihma ja hommik on pilves.

Meil on ka tsükkel söök-söök–söögi järele-söök-kino-uni ja otsast peale.

Ja seni on küte öösiti või hommikuti sees. Praegu hommikul kõik pugesid sooja urgu tagasi. Hommikul atlandilt õhkab, väljas külm istuda.

Siin on hästi organiseeritud ilm. Hommikul see 1% pilvitust laseb linna peal ringi teha ja muuseumid jms kohustusliku turistivärgi ära kiigata. Siis tuleb päikse laks aga ka mitte kaua seda rannailma sest tõus võtab kogu liiva ja jätab seltkonnale ainult kivid. Vesi oli siin väga hea. Sai supelda. Mitte sihuke jäävesi. Ainult et tüütu tihe kalaparv tuleb enne käeega eest laiali ajada.

Agol täna kõik kohe maru hea. Hommikul pasteet maaima parim. Kohv on ülim kohvikus. Tuunifilee parim õhtul. Lust kohe. Nämmu ja pärast mõmm mõmm. Tegelikult ongi nii. Ilm ilus ja prantsuse köök on hea. Kalev ühines täna Raidi parteiga. Võttis burgeri.

Hommikusöögi juurde on tavaks saanud rääkida midagi söögiisu pärssivat. Homne teema on ka paigas.

Homme kl 0500 läheme 62nm või teistpidi siis umbes 12 tunni otsale, üle Raz du Seine pudelikaela. Siis oleme ametliklt Biskaial. Peaks saama kenasti purjetada, kui siis ehk mitte esimesed tunnid ja viimases otsas on nii tuul kui hoovused vastu.

Prantslased tulid meile pardasse, näis kas ajavad ennast üles. Lubasid vähemasti.