Il de Re

Üldse aega kirjatööks ei ole.

Laupäev. Kõigi reisipidurite kiuste saime kenasti kohale. Mitte üks hing ei tundnud huvi mis pisikuid me levitame ja kust või kuhu.

Moodne koroonareisija. Kõik augud kinni topitud.

Hommikusöök Frankfurdis ja ca 20k sammu vanalinna rajoonile tiiru tegemiseks.

Lõunasöök juba Pariisis. Pranslased on lahedad, taksosse tohib istuda ainult kaks inimest. Metroo on tuubil täis.

Viimane Pariis – La Rochelle rong kül venis juba vastikult aga ikkagi päevaga laevas. Veerand üksteist olime kohal ja tegime veini lahti.

Pühapäeval oli laeval toimetamist, Tiit ja Julia tegid linnatiiru. Sadamakapten lahe sell, käisin küsimas kus gaasiballooni saaks vahetada. Ütles et jäta siia. Mul hea meel et vahi kui lahedad, ise ütleb et see pood on pühapäeval kinni. Ja vahetab ära. Läksin järgi ütlesid et pood ju kinni, viisid prügimäele. Lasin tagasi tuua.

Nüüd siis saare reis millest La Rochelle tulle mööda purjetasime. Siina viidi vange ennekui need ülemere asumaadesse läkitati. Niisiis kena koht. Loll siit ära sõita kui üle ei vaata.

Pühapäeval tegime lühiotsa 8nm, 29-32 kraadi sooja ja ei tuuleõhkagi. Sadama sissesõit on sihuke mis mõõna ajal on 1.7m veest väljas. Väravaga sisesadam. Hull populaarne koht, aga sadamakoha saime hea. Ega siin rohkem turiste ei ole ka. Meri oli kohalikke laevu täis. Rannad ka.

Molluskipilgar. Raidil burger.

Esmaspäeval võtsime kohe hommikul rattad ja igavese tiiru tegime ära. 12km kaugusele vist või nii. Soolaväljad ja austrikasvandused. Meresool. Austripilgar mulliga oli lõunasöögks. Raidi võttis kuuma kitse.

kl 1600 saime tõusuga välja ja ööseks merele. 120nm Arhachnon. Või kuidas seda kirjutataksegi. Euroopa suurimad liivadüünid.

Ilm tõotab samas stiilis jätkuda. Et palav ja tuuletu või miskite segaste tuultega- Äikeseperioodi lükatakse tasaisi edasi. Mingi esialgne plaan on lennata tagasi 23 september või nii.

Hispaaniast öeldi et tulge aga, piiranguid ega jama ei ole.