Biskaia

Mäed juba paistavad, Santanderiss jõuame õhtul. Kiilu all on olnud 2.6km vett. Umbes 130 miili. Tuult nappis. Ilm ikka stabiilne 30 kraadi kanti.

Tulime eile viie paiku õhtul välja Biskaiast nurka pidi üle sõitma. Lahe nurga sadamad jätame vahele nagu ka Bilbao.

Arcachnon oli tõsine suvituskoht kuhu tasub vedelema tulla. Lõputult randu. Ja lõputult kohvikuid. Äge koht.

Tegime väljasõidul väikse happeningi. Kolm ühes. Et ujuks ja teeks laevast ja düünist droonipilte.

Mõõna ajal triivisime allavoolu. Niikaua oli lahe kui droon käis 1.2km kaugusel düüni juures ja hakkas hädaldama et liigtugev tuul. Tõin tagasi aga vaat kuhu tagasi ta tuli enam üles ei leia. Leidsin ühe sarnase laeva aga miski kaatri kohal rippus hoopis. Silmaga ammu ei näe. Aku muudkui ketras nulli poole. Lõpuks kallaste järgi võtsin suuna umbropsu allavoolu ja ennäe imet oligi Galateia. Üsna viimasel hetkel. Lollakas droon kõige oma automaatikaga dekareeris siis et nüüd on akut nii vähe et lähen koju. Ja pani uuesti ajama. Saime ta siiski viimasel hetkel pardale, Raidi näpp verine ja kulm rullis. Droon ei andnud alla tuli kallale ja lõpetas kolakaga kokpitis.

Pildid ei uppunudki ära.

Ülesõit ise on igav olnud. Öösel kottpime ja üksikud eksinud traalerid. Mitte üht tuld, isegi kuu d ei olnud. Tähed siravad siin keset lompi hästi eredalt.