Sada

Hispaanias ei saa süüa. Kes võiks seda arvata. Nagu oli arvata et tõmba hispaanlastel õhtul kl 2100 söögimajad lukku ja hakkavad jonnima. Ei tule varem välja sööma. Tee 50% täituvus ja neli inimest lauas. No ja ongi suht kõik. Kes kõik pikalt pueblot pidanud on uksed kinni pannud. Meie eelmise aasta hea söögikoht kaasa arvatud. Lõpuks leidsime miski antrekoodi ja läätsesupi koha – no ei saa ette heida. Niskitmoodi on siin ikka alati söödav.

Lugu hakkab eilsest. Tulime õkva prõlla bürokraatiamasinast läbi. Tallinn-Frankfurt -Madriidi. Madriidis oli terve kavalkaad kodanikke kes üritasid kehtestatud bürokraatiat rakendada aga kui ikka suur airbus laseb rahva lahti siis on see paras negatiivne naljanumber. Kontroll ise ka parema meelega kraadis vankris last kui jamas saabuvate turistidega.

Lend hilines. Auto saime hiljem kätte. Täitsa jultunult kohe peatusime ühe korra ja sõime ka veel tee peal. No ja tulemusena rikkusime kondanditundi räigelt. Autorendi tüdruk ütles et ta loodab et kõik saab olema okei. Ega olnudki midagi erilist peale inimtühjade linnade ja metssigade kes linna öösel üle võtnud olid.

Maabusime Sada linnas peale 587km sõitu pool üks hotelli. 23h reis. Ei ühtki hingelist enam hotelli vastuvõtus, võtmed olid kenasti valmis pandud. Kohalikud on ikka super.

Siinne sadam – Sadamar – on klass omaette, laev kõik okei. Sadamakapten Begona leidis õmbleja kes meie tekstiili lappimise ära tegi nii et võttis laevast, tõi ja pani tagasi. Arvaks et odavamalt kui Eestis seda tehakse. Esmaspäeval laev tõstetakse vette, Ja aprill on meil vees ilma lisatasuta ja elekter ja mis vaja. Ilma selletagi tuli talv siin odavam kui Tallinnas Kakumäel. Ja meie kiiruga kajutisse visatud vendrid olid kenasti koristatud ja Raidi jope kappi pandud. Võtab sõnatuks.

Päikesepaneel on talvel otsad andnud. Niiskus sisse läinud ja osad bussbar’d läbi oksüdeerunud. Ja suur aku oli umbes kuu tagasi seetõttu ka tühjaks saanud. Näis kas mahtuvus on veel okei. Muu tundub toimivat.

Maskijama on siin level 2 ja paiguti ilmselt ka level 3.

Level 2 on siis kui õlut juues kahe sõõmu vahel mask ette pannakse. Level kolm on ka kodus magada mask ees ja koerale ka.

Kui julged pulperiasse sisse astuda ka uurida siis menüü on lahe ja ‘racione’ on juba nagu meie praad.

Zorza vist oli selline

Ja kõige delikatessim osa Pulpo en Feiro’st

Sada mereäärne promenaad