Valencia

Baleaaride saared 2022 kevadretk. Saime lõpuks merele. Vabagraafik. Mis moment tähendab seda et kuna tuult pole, hingab kergelt siis startisime Ibizale aga jõuaks öösel või purjedega ülehomme. Okei. läheme siis Deniasse ja sinna saame kerget tuult ja ilma öösõiduta. Tuul tuleb alles kolme päeva pärast.

Ilm ilus, 21 varjus ja 28 päikese käes, pole pilveraasugi.

Ja kõrvad juba puhkavad kuigi mootor käib. Valenciast. Sadamakoht oli hea, rand üle kai teisel pool aga lõbumaja kohe kõrval. Nelja korruseline, valgustatud punaste prozektoritega ja igal korrusel oma tümakas. Reedel oli proovipidu, laupäeval päris käest ära, hull kakofoonia. Sealt edasi ka veel terve rida puupüsti täis baare (10eur koksi eest peletas mõne laeva) ja siis tagatipuks ka kontsert kuhu metroo rahvast ära vedada ei jõudnud. Venisid nagu lõputu uss sinnapoole. Säh sulle vaikset sadamat.

Võtta veel mõned päevad tagasi siis laev tõsteti Varadero Valencias kenasti õigel päeval aga viimasel hetkel välja ainult et siis hakkas vihma lahmama nii et kaubanduskeskused uppusid ja maa all autod ujusid ringi. Äike ka. Laevale ei tee see midagi aga kuidagi ei värvi sedasi midagi. Kaks päeva läks lisaks.

Reedel saime vette tagasi ja seilasime siis kuninglikust klubist american cup’i põhjasadamasse selle lõbumaja juurde. Propeller on nüüd ka kena punane.

Varadero tegi täis teeninduse – kakkusid mootori jala anoodi maha ja sellega neil mõistus lõppes. Meil propil nuga küljes, spetsiaalset trikiga anoodi vaja. Andsime anoodid – tuli mehhaanik ja keeras neli kruvi 80eur eest kinni. Tubli töö.

Valencia muidu lahe linn, jõgi peideti silma alt kuhugi ära ja selle asemel on roheala koos ulmeliste ehitustega. Tartusse saaks ka sedasi teha, milleks jõgi.

Tartussse siiski ihaletakse koledaid äriklotse parkide asemele. Siin palmialleed, kohustuslik koerajalutus ja ooperimaja ja teadusmuuseum, 3d kino jne. Paariks päevaks täitsa äge koht. Teadusmuuseumis hulgaliselt sihukest harivat väljapanekut mida saab taguda, lüüa või lülitada. Massiliselt kooliõpilasi toimetas kõva lärmi tehes.

Laeva suvilast purjekaks tuunimine on tükk tööd. Mis iganes on jalus ja vale koha peal. Kasvõi näiteks groodi vall üle vandi. Või allolev installatsioon.

Äike tappis talvega tuulemõõtja elektroonika ja nüüd avastasime lisaks et ka WiFi süsteemi ruuteri üks port on surnud. Täitsa huvitav mis litakad käivad ja kuidaspidi.

Valencias on vana kinnisvara ka

Aga see linn väsitas ära. Eriti kuulmekiled. Merel on etem.

Üllataval kombel on ilm ka merel soe, kuigi võiks arvata et mais on meri külm. Linnas pikkade pükstega sai käia rohkem viisakusest. Aga merel ka tunked, kindad ja kampsunid jäävad kappi. Kütet ka öösel sisse ei pannud. Aga üks kuradi sääsk oli küll kajutis ja terroriseeris kaks tundi. Neid on siin nii vähe et elusad isendid on suurepäraselt koolitatud. Tulevad kõrva juurde ainult pimedas ja kui hakkad magama jääma. Tegelikult oli ka üks kärbes laevas aga see käitus viisakalt.