Ibiza | Portinatx

Laht põhjarannikul (keeletundja hääldab Portinaks), natuke edasi sellest lahest kus septembris peesitamas käisime. Ankrus.

Eilne päev kulus käest laeva küürimise-nõelumise kätte. Purjekoti üks päiksepoolne õmblus puha pude. 4 meetrit presendi õmblemist ja üks otsakott ka. Poisid käisid bussiga pealinnas

San Antonio oli ikka turistikommetega, söövad päeval. Kole vaadatagi.

See siin nüüd kena vaikne koht, hotelle ja mõned baarid, täpsemalt viis. Raidi laseb kummikaga auru välja. Aerutab. Ujutud ja snorgeldatud ka juba. Kalu laeva alune täis. Ja meil on oma kajakas ka kes juba pool päeva silma peal hoiab. Tollist äkki keegi. Maale pole veel saanud, üle vaatamata. Siesta.

Üritasime purjetada, gennakeriga, miskid miilid saimegi ja siis oli kutu, tuul teistpoolt saart ja keerutab hingust, peaks hingama saare tagant aga hingab põhiliselt vastu nagu ikka. 3kn tuulega ei sõida väga ei takka ega vastu, aga ainult 15nm oli siia tulla. Lõpuks andsime alla ja panime mootori käima. Lõpus lahte sõites siis hakkas üle saare puhuma, ka nagu ikka, vastu.

Gennakeri alla ei saanud. Valli pealmine kiht tuli lahti ja ummistas masttipus rõnga ära. Tropp. Tuleb masti minna.

Pilveraasugi pole neli päeva näinud. Päikesekreem läheb hästi ja bimini aitab ka seda vastikut päikest tõrjuda.

Raidi avastas koopa ja uppunud purjeka. Maha kruvida ei olnud midagi.

Raidil pool aastat tagasi jäi hinge kohvik kus kl 12 päeval vanamehed porri vahtisid. Peenemad prouad istusid teleka poole seljaga. Muidu nagu Kilingi Nõmme kaubamaja. Peldik ka sarnane ainult et led Zeppelini, Marilin Monroe ja Beatles’i plakatid seintel (ju nad kõik seal asjatanud). Kondsime nüüd ka õhtul sinna sööma. Porri ei olnud, vanamehi ei olnud. Üks ettekandja oli näitleja vurfi, söök aga oli. 10eur sai pitsat ja 23 praadi. Söögil polnud vigagi. Kilingi Nõmmel selliseid propellereid laes kindlasti ei olnud aga muidu sama jah.

7.4m peal lasime uhkelt 50m ketti välja. Pidas küll kuigi ankur suht veetikate selgas. Piloti jägi pidamine vilets. Liiv kivide peal. Öösel miski koliseb vastikult, esiluugi lahti tegemisel et uurida käis prõmm, ehk pauk, Raidi üleval, kõik üleval ilge jama. Tegelikult rändas klaas kapis ringi, ahhaa. Kaldal muidugi pidu oli ka veel täies tuuris.