Falmouth

falmouthi saime kella kolme paiku. ilm kena, kuigi meile vajaliku kiiruse jaoks kippus tuult vähe olema ja seegi täpselt tagant. 30 tundi 187 miili. iiri meri sai sõidetud ja ainult paar delfiini jäi jalgu. pildistamiseks poseerisid viletsalt. corki lähedal kolm aastat tagasi uidanud 32 jalast rasvast vaala ei näinud.

keset merd oli ainult kaks kalalaeva ja mõlemad jäid öösel muidugi täpselt jalgu. ja siis üks suur andis mõista et ei kavatsegi teed anda, keeras veel paar kraadi ette. okei, targem annab järgi.

falmouthi rannikul oli kalameeste uputus. ja võrgupoide oma ka. lõpuks tüütas nende vahel laveerimine ära. panime otse. öösel ju nagunii neid ei näe. mis neist päevalgi vahtida.

falmouthis seisab terve pesakond superjahte, üks edevam kui teine. parkisime kahe sihukese vahele. vendriks.

inimesed käivad linnas ringi nagu muumid. nagu soomlased muumimaal. lõtva riides, plätudega ja poolpaljalt. segased. me tuleme merelt ja ka on ikka jahe. üldse näevad kaunis viletsad välja. mis toimub.

vastikult hästi saab süüa. see hiljem eestis hakkb jälle närvi ajama. eile 8 naela eest oli sihuke hunnika kala jm et andis sisse närida. 

are tegi hommikul süüa. tõusis paar tundi varem, lappas retseptiraamatut. ahjus tegi. kes ei usu see ei usu. 

me nüüd sõidame cherbouri. umbes 150 miili. mitu asja vaja kokku viia. praegu on selge et me kuidagi ei jõua 17ndaks hollandisse. üks päev on nagunii peaaegu puudu ja ilm vahepeal ilmselt paneb sõidu seisma. siis üks punkt on are aegunud pass ja  schengeni piirid. tal väänatakse suure tõenäosusega inglismaal käed selja taha ja topitakse kinnimajja. kanalisaarte sõit tähendaks päevast passimist hoovuste ajastamiseks, ajakadu ja 15’ndal ilm keerab ära. niisiis läheme kohe mandrile ja  kanalisaartele ei suundu. võtame kohe prantsusmaa. hiilime täna öösel mööda inglise rannikut ja koidikul üle laevatee prantsuse poolele.

AIS info puffini kohta on naljakal kombel olemas ka marinetraffic.com laevade hulgas. ei peagi raha maksma et seal kajastuks. isegi teekond inglise kanalis ja saabumine falmouthi on kellaajaliselt näha. suur vend jälgib. (lugesin just orwelli).