Concarneau

Pardas olevad prantslased olid juba 0400 üleval ja trampisid ja lobisesid terve tunni enne kui minema said. Peab kiitma et meil oli 0500 minema saamiseks 0445 äratus.

Diplomatico rumm sai otsa, kallasime vanale Krakenit. Kümne minuti pärast oli peldiku paak umbes ja püha pasandus mööda peldikut laiali. Juurdluse tulemusena (käsi küünarnukini sitapaagis) tuvastus paberinutsak. Läheb dna analüüsi, siis saab teada kes krt pani paberit.

Raz du Sein’st saime mööda, 4.5kn pärihoovus. Väga ei kobrutanud, Cherbourgi nurga juures on mäsu ikka kõige ägedam. Kiirusrekordit ei sündinud, ülesõidul takka tuul oli suht vaikne, kiskus küll kümne peale ja pikalt 9 kn.

Paarkümmend delfiini eskortis. Sihuksed parajad et pahas tulus olles haukavad tüüri lühemaks. Kalafilm on uus.

Delfiine ujus siin ringi mitmeid sadu. Meri uitavaid uimi täis ja laeva juures käis ka järjest kambaviisi uudishimulikke. Sattusime rajooni kus võtsid pruukosti, lmselt suur kalaparv, delfiinid möllasid ja linnud sukeldused järele. Täielik pilgar.

Sadamas pargiti lõpuks mitmes kihis. Nagu siin kipub olema. Me saime veel viimase kai äärse koha. Kindlussaarega linn. Täielik turistikas. Aga ei ühtki jaapanlast nänni ostmas.

Meie ees pargib esimene kohatud rootsi jaht. Oli talvel La Rochelle’s ja käis nüüd järel. Kiitis parimaks hoiukohaks.

Homme saarele sõit 25nm – Ile de Groix