Vlissingen

jõudsime hoopis hollandisse. belgia ja prantsusmaa jäid vahele.

sõitsime ühe öö lisaks otsa et ‘staanding mast’ kanali suudmesse saada. siit homme stardime amsterdami poole või võtame põhjamere täiega ette.

are saatsime kummipaadiga maale, paar võileiba ja boarding pass kaasa. läks bremenisse lennuki peale. laevaga oleks kindlamalt kohal. aga tal sai aeg otsa.

doveri väin tegi kõik mis oskas et inglismaalt mitte minema lasta. tuul tõusis paiguti 15m/s ja õhtupoole tuli udu, miili kauguselt mööduvat laeva ei näinud. kusjuures neid oli ikka üksjagu liikvel, ais muidu näitab tüüpiliselt ühte kuni viit liikvel alust, väina liiklustsooni peal oli ekraan aga lausa kirju. are arvas et kevadine aeg, liiguvad paariti ja karjades.

siin hollandi pool oli ka igavene sebimine, vlissingenist edasi on rotterdami sadam ja neid suuri sadamaid on siin veelgi. hollandi rannikumeri nõuab täpset navigeerimist, praegu täiskuu ja mõõna ajal kaardi sügavusnumbrid kipuvad reaalsed olema. madalikke täis ja toodreid kõik kohad täis.