Dungeness Head

oleme juba pea tunni idapoolkeral. pühapäeva hommikul hakkame inglise kanali kitsaimat kohta läbima. dungeness head ja selle järel dover strait.

natuke sealt edasi pöörame mandri poole ja sõidame üle liikluseraldustsooni. laevad sõidavad siin üksteise sabas ja kõrvuti.

öösel palju nalja ei saanud sest suurt midagi ei olnud näha. laevad olid kadunud. vahest vupsas mõni mööda siit ja sealt. mida ei näe seda ei tea karta ka. uus element sellel sõidul on udu. päris kotis ka ei sõitnud, nähtavus enamasti kaks miili, paiguti üks.

tuul kantis ringi ja lõpuks ometi puhub tagant. praegu teeme päris kena sõitu, kuus sõlme on pidevalt, hoovus kusjuures vastu. muidu võiks suuremaid numbreid näha.

are eile tunnistas et ta naudib päris seda sõitu. esimene päev kui enesetunne on ok. vaat kus lugu. paat ei loobi ju eriti, tiit ütles et ees magades on täitsa normaalne, keha püsib paigal, ainult jalad tõusevad vahest õhku. ja kotid ei lenda ka ringi.

raidi teeb muudkui putru. täna jälle. ma igatahes koukisin böstrogonovi purgi välja.

hommikul pani inglise mereröövel ringi. väike kaater surnupealuu ja kontidega. kahtlane tüüp sees. jättis meid rahule sest õlu ammu otsas, kolm-neli päeva ehk juba. see paistab miili kaugusele välja. öösel mõtlesme  mööduva kruiseri peatada ja hädapärast provianti paluda.

france meteo ilmateadet peab kiitma. igavene vaev oli sinna prantsuse keeles kliendiks smugeldada ja ilma rahata seda ei jagata aga viimase peale klapib (ptüi ptüi), hea tarkvara on rajooni määramiseks ja grib 
failid tulevad kiiresti.

navtex uudised. eile jäi paar miini tee peale, üks jaht on uppunud ja poiga märgistatud, mõned pool on  mereväe õppused, pooled toodrid on kohal ja teised ei põle nagu vaja. sihuke mulje igatahes jääb kui teadete hulka arvestada.