Groningen

delfzili praakisime välja. ei vasta meie kõrgetele standarditele. alumiiniumitehas, lubjatehs ja veel tehaseid. mõned elumajad ka kui hästi otsida ja ringiga minna.

hoopis groningen jäi sihikule. siinse krahvkonna pealinn. 20miili edasi. laupäeva õhtu. kanalid x paatidega inimesi täis. praegune plaan näeb ette et ega meiegi kehvemad pole. puhume kummipaadi täis ja linnatuurile. õlut ja rakette kaasa. kl 12 laseme raketti.

üle põhjamere tulime kõigiti kunstipäraselt. brunsbüttelist-cuxhavenist mõõnaga merele. 10kn oli sees, igavese vilega. üks nõrga vastuhoovuse periood, ja siis jälle tõusulainega delfzili sisse. tuul tuli nagu pidi, aga tugevam. lubati 10ms aga delfzili maasäärte vahel saime kuni 12ms. vantidesse tuli vile sisse. no hea et varem puhuma ei hakanud, läbi lipsasime. aga oleks võinud veel tunnikese pidada. vastu tuult ja sisemere lainet andis ukerdada. kohale saime siiski pea kuus tundi kiiremini kui arvasime. 

nii umbes kümme silda ja üks lüüs on seljataga. siin on juba nii soe et ketse ka enam jalas hoida ei kannata. 27 kraadi varjus.