Rendsburg

rendsburg. kolmandik kieli kanalist sõidetud.

üks kiht sooja pesu oli eile juba kapis. kindad on hunnikus. siin on ikka juba suvi. linnud karjuvad ja sirelid ja õunapuud õitsevad. luiged kiusavad parte. mart teab lindude nimesid. tuvastas tuttpüti ja ööbiku. hakkab juba looma. kütte asemel huugab külmkapp.

teravalt tihtuules tulime kieli. ühel halsil lahele välja. teisel tuul muudkui keeras ja lõpuks tuulerool viis täpselt kieli. panime otse kust aga saime, üle u bootide übnungsgebiet’e ja firing area ja lõpuks ka miski laskemoona uputuskoha, tigedad ristiga poid olid ees

äh. ei olnud miine.

kanalis ei tuntud ära. eelmise aasta maksamata arvet sisse ei nõutud. mõtlesime ütleme paadi nimeks volli.  kaubakalt öeldi teretere. maiehamni laeval eestlased tööl. 

internet on mega maksuga, telefoni gprs ja 3g seevastu on kõikjal. pilte pole raatsinud siiki selle mega hinnaga üles panna. on mõni märkimisväärne küll. näiteks uued kostüümid päevitamiseks. sall, müts, põlvikud ketsidega. selline arktiline fassong, must.

rendsburgis linna poolne on väga kena sadam. lubati hommikul sooje saiu. päise käes läksid soojaks. siin juuakse juba hommikul rummi. kõik joovad. tulevad vastu ütlevad morgan. me vastu et yes yes.

võtsime paadi pesu ette. talvine sodi saksa veega maha. 

täristame naftat vähemaks saamaks põhjamerre, õhtuks jõuame cuxhavenisse, edasi öösõit ja sada miili delfzili pöördesse ja sealt kolmkümmend veel sisemaale. madalrõhkond atlandilt läheneb, peaks siiski läbi lipsama. nii et järgmine meldung tuleb hollandist.