Rendsburgis tagasi

kaks ööpäeva merel. raidi lubas nädal otsa magada kui koju saab. tervis nii läbi et tegime täna teed. nali.

aga põhjameri ei üllatanud. den helderi lähistel läksime otse ühe madaliku lähistelt ja saime mõnusalt raputada. mõõnavesi pluss tuul, inglise keeles on see -slack-. põhjamerel jällegi sattus paras purjeilm ja purjega tulime. eile päevaks lubati küll 10ms kanti aga seda ei tulnudki. pisikesed madalrõhkonnad valitsevad siin praegu ilma ja liiguvad isepäri. 5-9ms tuult, bakstaagist enamasti või tagant, kergelt vihma ja osaliselt sandivõitu, paar miili nähtavust.

akud said tühjaks ööpäevaga, küte ja autopiloot teevad puhta töö, teise öö lasime mootoril kergelt tiksuda, et tuled ja radar rahus käia saaks. trikiga koht, bremenhaveni ja wilhelmshaveni peale keerab laevu suure teel pealt hooga sisse, risti rästi. palja piloodiga veaks paar ööpäeva ka akude peal välja.

cuxhavenisse jõudsime liiga vara, trügisime siis purjede pluss mootoriga elbet mööda ülesjõge. mõõna ajal. logi näitas kiirust 6-7kn, gps peal sai sellest 2-3kn. suht tüütu toodrist pool tundi mööda sõita.

öösel tolgendas miski uuringulaev risti ette ja valges oskas seda veel korra teha. ja kanali peal raidi kiskles süvendajaga ning süstikpraam tahtis alla ajada.

täna ei jõudnud kanalist läbi, kanali tööaeg on kuni 2130, jäi piiri peale. homme neli tundi kielini. seal mõtleme kas põrutame äkki taani. lollidemaale, lolland. tundub soviv koht olema.