Sjötorp

Niisiis Göta kanal. Eile õhtul jõudsime kohale. Molly seisis uhkelt teiste purjepaatide vahel ja nägi armas, kodune välja. Meie kõigi rõõm oli muidugi üüratu, ning peale 6 tundi liinibussidega ja suurte pampudega kohale jõudes tegime kohe tervitusnapsu……ikka suurepärase reisi terviseks. Õhtul laiasime kohe küla peal ringi ning tegime kohalikus kõrtsis ühed kalasupid. Supp maitses hästi,
Haa, juba mitu kirjutajat on.
No maitses, maitses. Supp oli prae küljest võetud kalatükkidega pikitud, sekka miski sügavkülmast krevett. Nagu koorelahus kalaga. Raidi sai parema prae, liha oli ka ivake aga paar kartulit ja need me õgisime nahka enne kui ta taipas karjuma hakata. See kõrtsimutt oli hull ahne olekuga ja tütred polnud paremad. Hind oli süüa mitte. Rootsi köök.
See kari paate ja inimesi ootas kohalikku kräud. Üürivõlgade ja muidu võlgade katteks oli hulka majakraami väljas. Alates lapsehoidmise puuridest ja kuni solaariumini välja.
Sirle õppis pildistamise ära, muudkui plõksib. See kunst on varsti kõik näha. Kui interneti rikkasse riiki jõuame. Siin pole mõmmigi.
Asi on täitsa käest. Mingi uus teooria on. Hommikul olla puder hea ja päeval nõutakse putru. Õhkul, krt ka puder pidi tervislik olema. Tea kas saame terve nahaga tagasi.
Lüüsimoorid tegutsevad nagu räkit. Silda enne lahti ei tee kui oma küla prae saavad maha müüdud. Passid kahe lüüsi-silla vahel kuni shoppama hakkad, me alla ai andnud. Nii me Törebodani ei jõudnud vaid jäime varem pidama. Hasjömistandoligi. Elekter pole siia jõudnud, dushi ja peldikud juba tuntakse.
Aga muidu kanal on vett täis ja ujuma saab minna. Ca 90 meetrit on üle merepinna. Homme veel veidi ja siis hakkame juba laskuma. Ca 16 lüüsi. Ühest tükist. Laama hakkas minema. Janise ratta pakkisime välja. Hea ratas, Raidi testis ära, well done. Kaldateenindus niisiis oli tasemel. Miskipärast sai ta kiiremini edasi, rattal viie knoti piirangut pole.No ikka õhtuks tüütas küll ära, aga me oleme väega positiivsed, Urlaub ja doch. Liisi kokkab praegu ja Raidi joob rummi ning Gunnar ei viitsind enam kirjutada, läks välja veini nautima. Igal juhul ilm oli täna viimase peal—puhas päiksevõtt päev läbi. Raidi ragistas eile ühte kaske ka ning nüüd on meil saunaviht omast käest võtta.Vot selline tore päev oli! Homne tuleb veel toredam…..
Eh, tuleb jah. Me oleme nüüd nii kõrgel et õhurõhk hakkab ära kaduma. Oli 1021 mb ja juba 1005. Hommikuks on vaakum või äärmisel juhul tuleb mõni pilv ka.
Gunnar ütles, et ta täna enam ei uju ja paneb nüüd piduriided selga ning jääb pidulikku õhtusööki ootama, kuid kokk Liisi läks vahepeal Raidit kreemitama ja tõenäoliselt kõrbeb nüüd söök põhja……