Vättern, Karlsborg

Teine kanali- päev niisiiis. Startimisega olime kõige laisemad- teised unetud põrutasid juba hommilkul vara minema, aga meie- ikka süüa, pesta ja lõpmatu kord vetsu. Mõne inimese seedimine on ikka kadestamist väärt. Aga lõpuks saime minema. Tore päev jällegi- ilm ilus, päike paistab, tuuleke puhub.Me Liisi ja Raidiga võtsime päikest. Gunnar oli tüüris ning riietatud nagu Põhjanabal.Kanal on ikka väga lahe….. ilusad, lehvitavad inimesed ümberringi. Raidi just jõuab linna pealt suure kotiga ja me hakkame  kohe Sulevi sünnipäeva tähistama…keegi kirjutab äkki edasi…Sirle hakkas suppi jagama, lasti korraks ka mind läpaka taha. Nagu juba mainitud, ilm ilus, minu jaoks siiski külm. Boss käskis päevitada, nii ka tegin, lõdisesin, aga päevitasin… Raidi jõudis just kaubaringilt tagasi – süüa sajaks päevaks….
Ankur on praegu Karlsborgis- tundub selline suurem koht olevat. Liisi peseb nõusid ja meestel on kõhud taeva poole—lasevad leiba luusse. Täna oli palju sildu, kuid ainult üks lüüs. Õnneks oli kogu aeg roheline tuli ja ei pidanud kusagil passima. Vätterni järve peal said mehed ka purjed lahti päästa ning purjetasime mõnuga. Lahe päev, võtame asja mõnuga…..Olen ühte ja teist pildistanud ka, võimalusel riputame üles.

nii, madrusedon veinised, hakkasid mu tennise sisse koogipudi toppima. ja muudkui kirjutavad nagu jõuavad. liisi just tunnistas et on shokolaadi täis ja kooki täis ja veini täis ja suppi täis. ja värske õhk on süüdi.

naabrid hollandlased on ka krõllis. E’sid täis. E641.
rootslased sunnikud on nagu maniakid. rootsi kunni käsu järgi söövad kõik viimseni pühapäeva õhtul jäätist. koerad ka. sihukesed flegmad koerad.
õnnestus ühe hotelli interneedus käima muukida. pildid said üles.

karlsborg ehitati peale seda kui rootslased ahvenamaa ja soome venelastele pidid jätma. stockholm sattus piirile lähemale ja ehitati tagavara pealinn. kindluse kujul. euroopa suurim fortifikatsioon. terve poolsaar. kunn sai ka villa saare otsa. mahutab 8000 soldatit, kahuripatareid. sai valmis ja kanti maha kui mõttetu. praegu väljaõppekeskus ja muuseum.

päeval meelitasime purje välja. ülevalt ikka tõrkus. võtsime siis maha. furlingu sidurmuhv on nagu korras, üles vallile tehtud sõlm aga on idee poolest liiga suur ja ei lasknud pöörelda. raidi pleissis uue otsa ja ühe seekli võtsime ka vähemaks. sai kena kompaktne. sadamas töötas. täna saame järvel proovida.