Kevadtuur

kevadtuur läbi

lõin kokku,

hollandi kanalireis oli ca 1270 miili, koos kanalite, pautide jms sinkavonka sõitmisega kindlasti üle 1300. kolm nädalat. kui sõidukiirust arvestada 5kn siis puhas sõiduaeg on 10 päeva.  umbes 25 eur päev. siin on kõik kulud, nafta, söök, sadamamaksud jne. kolm tankimist. kolmekesi sõitsime. kaugeim punkt amsterdam. rootsi-saksa-holland-taani. siin oli pikim avamere ots, viis ööpäeva tallinnast fehrmarnile 560 miili, vahepeatus kalmaris oli pool päeva. 

teine etapp viis laeva taanist landost göteborgi ja trollhattani kanalit pidi üles vänernile. sjötorpi. 8 päeva. 330 miili. kattegat ja vänern kostitasid kõva tuulega.

kolmas etapp sjötorpist göta kanalit mööda rannikule ja sjötorpist haapsallu. göta kanal võtab minimaalselt viis päeva ja nii ka läks, 96 miili kanalit ja 58 lüüsi pluss sillad ning sõiduaeg 9-18.00 ei lase tormata. 35 liitrit naftat. ja siis 237 miili üle läänemere. vastutuulega, paiguti pautides. 

niisiis aprill-mai sõidud kiire kaarditööga kokku 1933 miili.