Söderköping

Hollandlased kellega me puht juhuslikult oleme koos sõitnud tegid eile pilti. Nad said kah täiselamuse. Arvasid et nii viie sentimeetri jagu jäi neile vette alla. Paadi nimi neil ‘happy floater’. Ongi. Nii et eilsest on kaks pilti ka.

Eile ööbisime Norsholmis. Ka tuntud koht, 2006 ütles seal lepingu üles Alwega mootor, triivisime juba tagurpidi kõrkjatesse, otsaga tõmmati läbi lüüsi. Ja sinna me jäime, blokikaane tihendit vahetama. Niisiis see oli esimene kord seda lüüsi ise läbi sõita. 

Söderköping on ehk üks kenamaid rootsi linnu kus oleme olnud. Homme stardime, kolm lüüsi on jäänud, Mem’i, see juba rannikul, õhtul on plaanis otse merele minna. Idatuuuled puhuvad kuni pühapäev õhtuni, niisiis vastutuult hakkame Hiiumaa suunas tagasi trügima.

Oli ilus linn küll, Raidi ja Liisi juba koikus ja magavad, Gunnar loeb, mina lähen kohe ka lugema. Viimane rahulik õhtu enne merele minekut. Täiendasime täna  toiduvarusid , kuid eks näis kuidas see söök vastutuulega sisse läheb.Ilm on õnneks siiamaani ilus olnud. Vahepeal keerutab  tuulekest,kuid see on köki-möki olnud. Täna tähistasime Gunnari ema sünnipäeva  väikese rummiga. PALJU ÕNNE veelkord Ülle-Reet meie tubli meeskonna poolt.

Inimesed siin Rootsis tunduvad ilusad olevat. Pole nagu varem tähele pannud. Naised näevad ikka naiste moodi välja. Kannavad kleite ja seelikuid…..ja enamus ka saledad. Õhtul vallutasime ka kohalikku mäge. Gunnar punnis küll algul vastu, et tema ei tule, kuid jäi enamusele alla ning pärast jooksid Raidiga mäkke nagu kaks väledat põtra. Täna plõksisin palju loomadest pilte- näevad sellised hooldatud, toidetud ja rahulikud välja. Ikkagi heaolu ühiskond…..linnud laulavad ka siin kanali ääres kenasti. Me Gunnariga kuuleme sellist muusikat linnas ju väga harva.
Kohtumiseni Eestis!