Stockholm

Järgmine päev võtsime sõita skääre südalinna suunas. Sealtpoolt linnale vettmööda lähenedes ei jää ilupilt Hollandi kanalitele palju alla. Mõnes mõttes on rootslastel isegi parem, ruumi ja vett on palju rohkem ja see on puhas. Nad sunnikud on ennast ikka kenasti sisse seadnud küll.

Molly panime Vaasa sadamasse ja läksime linna peale laiama, vaatasime riigirootslaste asjatoimetusi. Esimesed ilusad päevad, linn oli paksult rahvast täis. Need indiaanlased sela südalinnas hakkavad juba kummitama. Elavadki vist seal. Seekord jälle mängisid.

Järgmine päev võtsime ette piki rootsit Kapellskäri poole minna. Üksikud jahid – paadid sõitsid. Maipühad ja inimesed istusid oma suvilates. Näha ei olnud küll eriti kedagi, ei mingit riisumist ega kasimist. Neid kive vist peab ainult pesema ja seda teeb vihm. Aga tehti isegi LÕKET. Kes oleks võinud arvata et see lubatud on.

Sealpool pole eriti sadamaid, Raidi kindel nõudmine oli leida vähemalt kahe ööklubiga sadam. Pole sellistki kus inimesi oleks. Mitte üht avatud poodi ega kõrtsi ega midagi.