Sottunga

sottunga. tulime sadamasse. vesi otsakorral. sool ka.

kalapäev, reede, teist päeva. tea kuna lõpeb. hirmsalt tahaks juba midagi rämpstoitu, pitsat, burgerit. asi on niikaugele läinud et ‘see luu ei sobi, võtame siit kalast ainult rinnatüki’. äh. filee käis esimene päev koos nahaga ja ilma soomusteta, täna ainult rasvasemad lõigud.

kala on. nende konksude hulga järgi ime ka kui poleks. neid lante ja konks on ka põrandal ja tagumiku alla.ka jäävad.

kalasport on nii – viik on siis kui kadunud lantide ja kalade hulk on võrdne.

aarel on plussis. täna kolm havi ja kolm ahvenat. eilset ei mäleta aga praadida oli üksjagu. kusjuures havid on valitud, normaalses söögikaalus. et hea filee saaks. profivärk. üks sõjaveteranist ahven, tagant näritud. 20 cm sügavusest saab kah kala, kiire stardikiirendusega isendeid. suunurgas konksud sees.

asko jäi viiki. üks lant ja üks havi. asko ja aare havid on suht sarnased. 70cm kanti.

tiit on miinuses. lant läks aga see (KAHEMEETRINE HAUG)  viskas vibusse ja läks. veest paistis vähem aga ju kahemeetine oli. plussis üks särg ja ahven.

ruut sai säinaid, palju hästi suuri ahvenaid. üks. kaks säinast. särnast. 40cm ahven.

NB osa infot on reklaamtekst (kalamehejututud).

kella viieni käis kalajaht. ma sain seni kaks korda mastis käia ja magada. mollyl nüüd uus antenn. võtab 30nm kauguselt ais infot. ilmselt ka transponder on efektiivsem, vwsr oli 1.7, seatalk andis lausa veateateid, nüüd 1.3.

sottungasse oli 17 nm ilma laevateeta otse kivide vahelt tulles. gennakerisõit. no siin pole elu üldse. ühtki soomlast pole. talv vist, või on rootsi emigreerinud. pole navigatsiooniperioodi. täitsa üllatav et laevu pole. ometi on üle 12 kraadi sooja. ja meri ei kisu krampi.

kerge ujumine ikka oli juba, tiit käis vette, kaldalt. tiidul turi nii punane et ainult jäävesi aitab. tuleb raske öö.

ega seda kõike süüa jõua. tänahommikuse püügi tõmbasime just praetud kujul sisse. miski hull kogus on veel fileeritud. kes sööb seljanka, mulgikapsad ja neljaviljapudru. ah.

tiit läks just jalutama ja kadus. asko ka, asko tuli tagasi.

homme on püük elussöödaga. püüdsime sääski. neid on siin paksult.

homme lähema jälle kalu kiusama. test väikest teed mööda saarestikku sisse. ja ilmselt katsume sinna ankrusse sättida.

tiidu jalutamine oli puhas rutiin. tallinnas on koer ka kaasas.