Kalasafari

kalasafari ehk kalatapp. 4. juunil start haapsalust, pool kaksteist õhtul saime välja. aga pimedaks ei läinudki, päike redutas horisondi taga ja välja ei tulnudki. ses mõttes et nagu päikeseloojangu järel nii kui udu üles lõi nii ka päikesetõus uttu kaduma läks. öösel siiski oli selgem kuigi laevad sõitsid teoreetiliselt. nähtavus alla kahe miili.

ja tuul käkkis seda sõitu täiega. kuidagi kahju oli kökari asemel hanko poole seilata ja nii ainult toetasime purjedega. tuult seitsme meetri kanti, hulu polnud aga vastulaine jne. purjedega sai toetada. päris öösel käis ainult mootor.

hommikul kiskus ilma rajumaks. kolakad käisid ilmlõpmata ja nii väsinud veel ei olńud et ei kuuleks. sestap jäi uni nii paarikümne minuti kanti. ees kajutis lõhkus parasjagu niimoodi et mõtlesin et ankur on lahti pääsenud. ajasin pea luugist kahe veenähvaka vahel välja. ikka paigas. siis tuli mõte et peab purjetama hakkama, maada nagunii ei saa, kaua seda lammutamist peab kuulama.

õige igatahes. kiirust juures, sõit pehmem. kiiruse saime keskmise kuue kanti ja paiguti peale. päris õiget kursi ei saanud pidada aga sinnakanti. lõppkokkuvõttes nii 70 miili peale läks ainult kümmekond kõrvale ja sedagi sai päeval kui tuul põhja poole kantis tagasi suruma hakata. arvata et võitsime tunde.

kella kaheksaks olime kökari lähedal ja hakkasime kala urkima. mida pole seda pole. ei ole tingimusi. ei aita kõik ned optilise sihikuga spinningud, nuiad, konksud ja kahvad mida laev täis on.

kõkari sadama olid eestlased ja inglased usurpeerinud. puffin, molly ja inglise pensionaudid. käisime saunas ja magama.

täna, kuuendal, võtsime 17nm purjesõitu saarte vahele ja vedasime purjega lanti. molly ei taha kahe sõlmega mitte seilata. ja seda pidi kah vastutuult tegema. no miks kogu aeg tuul just vastu peab olema. ega siin soe just ka pole, 12-14 kraadi, põhjatuul.

jäime ankrusse. degerö saare taga, svartholmi vastas. kuradile sadamad. kena koht, saareputru ümberringi palju ja soppe ja kõrkjavärki ja muud sihukest mida aare jutu järgi kala olemasoluks vaja.

laevast käivad kummipaadi dessandid kalu otsima. momendil aare sai ühe suure haugi, asko paar ahvenat ja miski tundmatu kala ka. ma ei mäleta enam mis elukas, mingi ristand. vist särven. särg pluss ahven. moment on juba filee kujul ka. pole oluline.

nüüd peale sööki uue tiiruga panid ka tiit ja ruut kala järele.

käod, pardid ja muud tundmatud linnud teevad mürareostust. laeva külmkapi kompressor ka. muid hääli pole.