Minema

kuhugi. ilmselt saksa ja taani sadamatesse. puffiniga.

start kl kaksteist öösel. soolane tort kell üks ja siis tavatort. rummi ka. sedasi algas, taskulambiga toodreid passides. öösel ikka puhus vahepeal ka ja lainet oli natuke. hiiumaa varjas ära. hommikul kl 9 olime otsaga sõrus ja soela väinas, avamere laine hakkas loksutama.

nüüd veel viimane tasuta levi kuniks saaremaa on silmapiiril. paar tundi veel on. siis edasi võtame ilmateate gotlandi rannikult ja siis otsutame kustpoolt edasi, alt või ülevalt. praegu on kerge plaan maanduda nii kolme ööpäeva pärast bornholmile.gotlandil juba käidud. edasi siis vaatab.

ilm ilus päike paistab. kalev ütles just et on nagu kass päikse käes. tuult ca 5ms, tihttuules kenas kreenis purjetame. päeva peale peaks tuul põhjapoole kantima kaob ka kreen ära.

toitu on peal nii nagu polaaekspeditsioonile läheks. murulauk ka potiga. skorbuudi vastu.