Teine ööpäev

Gotlandi rannik vasakul. Nii et läksime ikka gotlandi peale kuigi pikalt hoidsime kurssi otse üle lombi Bornholmile.

Noh siis aga tuli ootamatu tõrge. Meil on nimelt ainult paar pudelit vett. Ehk siis menüüs on kohv kerge mulliga või kartulid värska baasil. Isegi ämblikke ei kannata joota.  
Sellele mis paakides mõtleme järjest uusi turustusideid välja. Selge on et bakterid selles ei paljune. Desinfitseeriv toime on ka kindlasti. Jätab mõrkja pikalt meelde jääva maigu. Ja mis põhiline ei külmu, vast ehk miinus 10 kannatab välja. Kihiseb, kergel punane, ehk siis et gaseerida vaja pole. Pane ainult purki ja silt külge.
Sobiks aftershave vedelikuks, hambadeodorandiks, toilet duck uus koostis võiks kah sihuke olla.
Ehee, Mollyle sai paaki talveks miskit paremat tosooli. Glükooli baasil, meeldiva pikantse maitsega. Puffinile sattus halvamaigulin. Ikka peab enne lonksu võtma.
Niisiis täna on Visby’s paagipesupäev.
Tegelikult hakkab ka tort otsa saama.
Ilm sunnik on nii ilus et tuult peaaegu ei ole. Eile tulime ikka purjedega peal gotlandi alla välja aga öösel vajus maha. Päiksetõusuga tuli paariks tunniks kerge briis aga paari tunniga kadus seegi.
Jälle häda. Päike särab ja öösel ka kena. Liiga ilus ilm, järgnevate päevade ilmateatest tuleb ka naftalõhna. Kuigi kargevõitu, vesi on kaheksa kraadi.

Raidi päevitab oma tüüpvormis, sall, müts ja villased sokid, lubas ujuma minna…