Visby

On nüüd selja taga. Kena linn ja inimesed olid sooja päikse kätte välja roninud. Ei jäänud siia ööbima, ka laevas saab magada. Bornholm ootab. Sõime anannassi jalapeno jäätist. Käisime linna läbi, lausa kaks tiiru. Raidi leidis koogipoe kus eelmise hooaja koogid veel müügis. Ilu-maasika hakkis Kalev puruks, et selle müümine ükskord lõpeks. Tohletanud sihukesed. Aga kohv oli hea. Ja keerasime sammud sadama poole tagasi.
Hooaeg pole siin selgelt alanud, sadamavaht oli esimest päeva kaks tundi tööl. Kaks saksa paati ja västerby rootslane. Kogu laevastik. Kohalikud tegin neljapäeva sõitu kah, neid ikka tiirutas sadamabasseinis jalus. Dush on uut tüüpi, kaks viie sek’st ja pikem aeg. Ei mingit koonerdamist, et käid kähku ühe mündi eest ära.
Linna peal tundus odav. Turistidele alles seati lõkse üles ka. Aga ikkagi rootsi hinnad tunduvad leebed. Täitsa naljakas.
Paagid said läbi pestud. Rootsi kvaliteetvesi sees. Läheme paarkümmend miili avamerele ära siis vaatab mis edasi saab, kas Ölandi tagant või otse. Tuult kas pole või on vastu, nagu ikka.
Rootsi rannavalve käis just külas. Olime all ja vahtisime ilmateadet, väljas käis piip. Et mis kurat. Miski seadme häire või. Aga RIB oli pardas. Leidsid ikka laevalt kedagi, kohe näha et oli hea meel ja soovisid kena reisi.

Siin üldse kaunis aktiivne. Hävitajad panid taevas kaunis tihedalt ringi.