Gilleleje

Hensingörist 10 miili edasi. Väike kaluriküla, vinge sadam.

Kalev ajas hommikul mööda Kopenhaagenit Furunole seent taga ja ei saanud hommikul minema. Mõtlesime et läheme Helsingöri, seal loss ja puha. Meteo France lubas tuule ulgu no nii viiest-kuuest ja Foreca kaheksast ja algul puhub vähem.

Et siis kl neli olime Helsingöris ja et paneks õige edasi. 10nm veel Gillelesesse. Sadama kirjelduses viis tärni, ‘lot on restaurants’ tundub ka ahvatlevam kui ‘basic showers but acceptable’ Helsingöri kohta.

Panime edasi.

Et kumb on täpsem kas Meteo France või Foreca/Yr.no. Prantslased võitsid. Ulg hakkas prantuse kella pealt. Saime tunni sõita ja siis 7ms- 10 – 12. Otse silmaauku. Rohkem ei tohiks tulla. Krt aga kruvis edasi. 14 – 15 -17 – 19  ja puhanguti 22-25 välja. No oleks siis lubatud keskmine 12 tagasi tulnud aga ei. Mootor sai muudkui tuure juurde, Käib muidu 2000rpm kanti, 2500 ja lõpuks oli punn põhjas, 3500 rpm ja ikka surus seisma. Üks sihuke löökauk oli ka mida enne ei olnud kuulnud.

Kõik see algas kui 45min oli sadamani puudu, Ja 30 min sadamani kippus 30min peale jäämagi. Tasapisi roomasime lähemale, kiirus kahanes, laine kerkis, ikka 30 min. Iga teine laine andis vett üle. No ikka päris terav laine, 6-7 m sügavust, enne sadamat neli. Tegin pilte aga vett lendas ega eriti ei saanud  fotokat uputada.

Lahe.

Kalev sõitis muuli vahelt sisse. Sai adrenaliini täiega üles. Harlet ütles selle peale et parem kui seks.

Muuli taga oli kajakate täis situtud kai. Esialgu peale seda kena tuult tundus kena kai:) Kümne minuti pärast aga hull laga. Saabastega laeva, sitta kõik kohad täis. Kolisime ringi ja pesime pärast pikalt paati.

Lõpetuseks sellele teemale, Tuult siin jagub, detsember 2013, Gilleleje sadam:

Igatahes praegu on kena sadamn. Kalavärk ehe. Ja elamised. Igatahes etem kui Kopenhaagen.

Homme tuul ulub edasi, Päeval molutame ja tsekkame kohalikke. Ehk saab kala. Tuul ehk õhtuks vaibub, Siis paneme ööseks merele. Seelandile vaja ring peale seilata.

Käisime söömas, siin miski OKSEmeolenbrod kalaroog ja kohalik süvakala. Peen kõrts. Aga et süüa saada tegime fish-and-ships otsa. Kõik hea värske kala, otse merest. Ainult Iiirmaal Corkis on sama hea fish and chips olnud.

Siin nüüd üle tüki aja internet. Homme saab piltide jm’ga tegeleda.