Ballen

Samso saar. 60nm tänasega, Nüüd Suur Belt ja homme hakkame Lollandi poole alla tulema.

Eile olime päeva tuulevarjus,10-12ms ulus kai taga suht stabiilselt. Täpselt vastu. See Gilleleje on Taani meteo järgi Seelandi kõige tuulisem koht üldse.

Täna hommikuks oli tuul maas aga jälle häda. Liiga maas. Hakkasime vara tulema ja lõpetasime hiljem, 13 tundi. Purjetada saime hommikupoole, Mitte küll õiges suunas aga ikkagi. Kella kahest aga vaibus seegi ja 2-3ms ja suht täpselt vastu. Ei saanud enam edasi ja tuli naftat täristada. Pöörete järel keeras jälle vastu nagu tavaliselt ikka.

Siia saavad mõned pildid üles. Keda huvitab, Õgimine merel, Hommikusöök ja lõunapraad. Taani delikatessid – pasteet, juustud ja koogid.

Raidil täna sünnipäev. Kohv ja konjak lõpetab päeva. Väga kultuurne, Ei mingit kõrtsi.

PS Laeva nimi on tegelt HEIDI, mitte Leida. Tehti selline märkus. Õige tõesti.

Ja see on siin esimene õige sadam üldse. Backerei on  kohe sadama kai otsas. Muud kontorid kõik kaugemal. Rutsil lõi silm kohe särama kui otsad kaisse said ja maa poole vaatas.

Ei viitsigi enam kribada et ilus koht. Polegi Taanis viletsasse sattunud. Siin ka kõik värk nagu peab. Alates liivarannast ja lõpetades sadamameluga. Praegu vaikne aga võib arvata mis siin suvel toimub. Ilusad külad ka.

Käib pesuarutelu. Kui kallis kaart osta et dushiks piisaks. Neli tundi?