Castle Cornet

Guernsey jällegi. hommikul ilmateateid uurides tekkis korraks idee et paneks minema. homme nagunii ei saa, ilge mäsu tuleb selga. coastguard luges veel eriti ilgeteate eetrisse. aga et siit üldse minema saada peaks minema kaunis kohe, et sadama väravast välja saaks ja teistpidi jersey’le enne kaheksat õhutul kohal olla. vastu tuult ja lainet ja hoovust 26nm võib ikka päris pikk tee olla.

ei läinud siiski. ruts arvas et kui me siia tulime siis milleks ära minna.

eile muideks leidsime et tenerife on sama kaugel kui haapsalu. miski hetk peab vaatama kuhupoole ikkagi minna. are saab bremenist ka bilbaosse sõita. tiit tahtiski bilbaosse.

kolgerdasime kultuuriliselt ringi. castle cornet ja viis muuseumi. muuseumis ‘history in action’ ajalootund näitlejatega. ja siis sõime salatit. lobster termidor. inglise köök see nüüd küll pole. väga hea.

siis kai peal on veel varuks vaadatud putka kust potiga molluskeid saab. kalapoe leidsime ka mida hommikul uurida.

kindlusest vaadates oli näha, hommikupoole kaks laeva läks lõuna poole. kaunis raskelt läksid. päeva peale vahepeal keeras ilma ja tuule lõdvemaks. aga õieti siiski et pulgestama ei läinud.

nüüd on laevas vestlusring. esimene tund peldikutest ja sittumisest üldisemas plaanis.

edasi võttis ago pilli välja.

laev on mõõnaga ikka täitsa augus. sadama lävest (sill level) kaob vesi veel ca 4m allapoole ära. trepid, sillad ja slipid on kõik kas kadunud või püsti. või vastupidi. vesi on kaini nagu tiigis.

tegime stateegilise vea. panime veini ja õlled küttetoru juurde. õudne. praeguseks on mitte kuum vaid soe õlu.

paariks tunniks veel sooja apelsinimahla jätkub.jutt jätkub siin praegu juustu ümber. et kui maha kukub võtab karvad liiga kiiresti külge. peab ära viskama. sellest naljast ei saa ru kui siin ei ole.

linn on vinge. ilus. prantsuse keelt ei ole. kindluses oli jälle läti naine letis. pigem läti kui prantsuse kultuur. oli see lätlaste oma nüüd tonga saar või seesama siin.

äkki saan isegi pilte üles.

nüüd võttis raidi pilli kätte. mängib.