Jersey

Eile läksime sadmast välja ootepontoonile (sadamast saab välja muidu tõusu loetud tundidel), ja siis kütsime pool kuus minema. enne ühte pärihoovusega kohal. ilm ilus (soe aga jahe). linna vahel muidugist meie jaoks täitsa suvi.

jersey st. helier sadamas on lävi mõõnaga miinus 3.5m ja tõus käib 5.8m üle läve.

kolgerdasime linna läbi. käisime söömas ja turgudel jne.

kalev ostis tiigerkrabisid, viis naela tükk. hakkame nüüd parasjagu neid manustama. ei saa rohkem kirjutada, söövad eest ära.

nii. tehtud valge veini, näpitsate ja suurte nugade abil.

vürstiriikides siin on mõlemas oma raha ja toll ja kõik muu ja selle riigi jaoks on guernsey’l 55000 inimest. jersey vähe suurem. toll käis ka siin pilku peale viskamas. naljanumber, ühtpidi küsivad kui kaua uk’s viibime, teist pidi mängivad oma riiki. neil on siin sadamas elektripistikud ka suuremad et teistest eristuda. rendivad siis adaptereid.

täna jäi dushi pump kinni….

ja üks vender oli saladuslikult kadunud. prantsuse mereröövlilipuga purjekas oli meil öösel kõrval. hea et õlu alles jäi. kuigi täna nad kah siin baabrid ja meie vender ei ripu. ju ise kaotasime. või on hommikuks ka õlu lännu.