Choppy sea

Tulime kl 6 välja ja vihma muudkui kallas õhtuni vahetpidamatult. nähtavus miil, tul vahepeal isegi tiba oli. selline märg sõid.

kaks korda käisid delfiinid külas. sihuksed suured rasvased. suurt mängida ei viitsinud.

terve päeva käis üks slaalom võrgupoide vahel. terve meri täis. ruts ütles et nagu kaubamaja pallituba. ühe poi haakisime kiilu külge. poi igatahes võttis vinge hoo sisse. ei läinud vinti. saime tagurpidi lahti.

siis tuli kanapraad.

saime cherbouri poolsaare nukka. murdlaine riba ees. kive kaardil ei ole. raamatutes kirjutatakse sest fenomenist kust hoovus ja lainetus kokku saavad ‘choppy sea’. viie minutiga läks peegelsiledas meres täitsa põrgu lahti. uskumatu värk. kaks korda lõi lainet üle ja paiguti oli laev lausa püsti. lahe. enne kui gopro käima sai läksid suuremad isendid juba mööda. aga midagi jäi ikka filmile ka. tans käis vahelduva eduga tunnikese. nüüd jälle sile.

tuleb öösõit. ehk satume dieppe. ehk bologne sur mer. kuidas kujuneb.