Haapsalust – Kuramaale

eile 21 juuni kl 21 pühapäeva õhtul startisime ööseks merele. tuul ja ilm kena. täna esmaspäeval kuurortilm järkub. laev nahiseb edasi. naftat läinud seni ainult haapsalust väljasõiduks. hoiame enamvähem 5kn graafiku keskmist kiirust, mõni tund ees aga 6kn keskmist sarnaste tuultega välja ei sõida. pigem edasipidi on tuuleauke ja vaiksemat ilma rohkem.

esimene öö oli kaunis unetu, pole häältega harjunud. raidi sai hommikul reziimi alles peale tordisööömist. lõikas esialgu pooleks. laev süüa pilgeni täis ja muud kah. pils, riidekapid ja kõik muud kohad.

lihaleiva esimene päts läks eile lennult. täna on muidu liha-päev. hull suured larakad. homseks jagub ka. muus söögini jõuab teab millal.

läheme nüüd eesti vetest just välja, irbeni väin sejla taga ja kuramaa rannaas, tundub et tuult on ventspilsini, öösel ilmselt tuleb mootorit tabida.

edasi ilmselt otse bornholmi peale, nii et paariks pävaks keset lompi levist välja. bornholmist möödudes ilmselt saab ka mõneks tunniks sidesse. marinetraffic ehk püüab kaugemalt ka transpondrit. 5kn graafiku järgi peaks saksas olema reedeks. lähme kas burgstaaken’isse või kohe kieli. sõltub millal jõuame et kanaliga klapitada.