Helgoland vol2

Tänane a’la carte laevas – hommikul bouillie de caille, lõunaks sauce au foie avec pâtes (salvest), õhtul forme patissiere (veel eesti toorainest),

Tassisime naftat (kütusekai remondis), 85 senti liiter, kirvehind, 500 liitri pealt oleks hind alla läinud. Nii palju ei saanud kahjuks kuhugi toppida. Kogemata läks ka valest kanistrist vähe bensiini sekka, sai äkiline segu.

Tegelikult oleks nafta ka kaile toodud aga tassimine on ka mõnus. Siin abivalmid. Elektriautod (v.a. kiirabi ja tuletõrje), pisikesed kaubikud tiirutavad ringi ja veavad mida iganes alates kohvritest kuni õlleni. Jääb seisma ja pakub abi.

Ja muuseas jäätis maksab siin kohvikus 1.50 ja praad 10-12eur. Matjes fischbrötchen 3.5.

Noolisime väärt rummi ka, rummiindeks on siin parem kui lätis. Kalev sai tax free kingad.

Merele homme hommkul 0600. Pardas saksa jahil tuleb kah koikust välja ronida. Ei olnud südant neid 0400 välja ajama hakata. Ilma aken on reede päratlõunani siis läheb jälle jamaks, hetkel arvaks et suudame keskmise 4kn välja sõita. Paarsada miili vaja minna ja ilm on paras kompott, tuul enamsti täpselt vastu. Laupäev-pühapäev oleks kena merel mitte olla. Katsume Hollandi kanalitesse varju minna. Plaan A on Rotterdamist alates, plaan B Amsterdam/Ijmuiden–>Haarlemi kanal. Kui väga vaevaliselt edasi saab siis Den Helder–>Alkmeer on ka üks sisend mastiteele.