Den Helder traaversis

Helgolandi stardis olid eelmise päeva tuule tehtud mürakad lained. a la Carte oli sellega suletud. Kes närib pähkleid kes vorsti. Kosmonaudi toit ka hinnas.

Tulime rohkem offshore väljaspoolt suurt laevateed, kui tuule ära keeras siis purjetasime rannikule ligemale. See mis õhtul tuulest tuli ei olnud päris ilmateade, see lubas 17-18kn. Saime 24-26kn ehk siis 10-12ms otse vastu ja puhanguti 14ms. Põrakad käisid ägedad, mõni pani laeva kiiluni värisema. Köögiaknast lajatas sisse ja üle tuli paar korda pauguga ja mehiselt. Kannatasime purjetamist ikka pikalt, see nägi kaardil eriti naljakas välja kuna hoovus oli ka vastu. Kimad igavese hea minekuga 6kn vastut tuult 6nm ja edasi jõuad 2nm. Üks miil tunnis.

Kl 2000 paiku lõpetasime terava saehamba joonistamise kaardile ja andsime fokale puhkust. See niigi pude. Teravas vastutuules rehvituna ei saa õieti pingule tõmmata, kipub laperdama. Hakkasime nüri saehammast tegema, see tuleb siis groot+nafta abil.

Öösel tuul kadus ja hommikul tuli soe front üle, vihma oli piisavalt et Raidi dusi all oleks saanud käia, Täitsa soodne tuul selle järel. Moment purjetame nahinal, Roterdamini 60nm ja loodame venitada nii et homme päevavalges sinna viivale kanalile minna.

Rannavaleve tegi põhjaliku raadioküsitluse stiilis mitu rummi ja suitsu on laevas jne. Tulid siis tegid pilti ka, Kalev jäi ka lehvitades peale, saab Sailing Magazine esikaanele. Või salakaubavedajate registrisse. Ilmselt Roterdamis ootab vastuvõtukomitee ja kiirabi.