Dieppe

Prantsalsed ajasidki end õigel ajal üles ja saime minema. Tuul peaaegu vastu, umbes 2.5 : 1 pautimise mõttes. Päeva peale tugevnes 11-12ms ja päris kena laine oli. Tuli ka nii 3-4 meetriseid jurakaid. Hodsime avamerele sügavamesse vette et laine lamedam oleks. Iasugu sorti taevast oli, siin muutub ilm ikka kiiresti. Esimese kajuti väike küljeaken lasi vett sisse. Eks sai vatti ka. Paarkümmend miili enne Dieppet juhtus ime – ilm hakkas selginema, tuul keeras nii et sai õige kursi võtta ja soojaks läks ka veel tagatipuks. Saime tunni jagu varem sisse kui arvasime võimaliku olema.

Siin siis natuke lahjam – ainult 7m tõusumõõna vahe.

A la carte. Hommikul croissants (kai otsas kohe müüakse).

Päeval ei saanud eriti süüa, püstiseismisegagi oli raskusi. Hakkasin veini kallama, klaas valamusse, fikseeritud asend ja lendasin kõige pudeliga teise seina. Niisiis närid pähkleid (kui kätte saad).

Õhtul siis lips ette sirgu ja kõrtsi, ühe kai kohta on siin umbes kolm tükki. Kaleviga võtsime menüü 17,90 kolm käiku soup de poissons maison (ilmselt moussels’st), plateau fruit de mer, dessert läks vähe lahku Kalevil creme brulee ja mul plate de fromage. Valik on ikka äge mis antakse.

Raidi jätkab jonnimist. Burger.

Söögiga on tegelikult probleem. Ei jõua ära süüa. Näiteks kaasa võetud suitsuvorste peab närima aga ei viitsi. Pole õieti sellist aega ka. Tõstsime ühe silma alla et äkki tekib aeg nahka panna.

Ülejärgmises jahis on kaks tähtsat meeskonnaliiget. Passivad peale mis toimub. Midagi ei jää kahe silma vahele. Panevad punkte.

Homme vaatame linna üle ja ööseks merele. Umbes 20 tundi Cherbourgi. Ilm lõpuks ometi leebub ja tuul sätib soodsamaks. Aga eks vaatame võibolla põrutame otse edasi.