Bologne Sur Mer vol1

Eilne soe oli näidis. Täna kokpitis vintse puhastades läks jope selga ja pidi ka mütsi pähe panema. Prantsusmaal. Sadamas. Juulikuus. Pardasse tulnud prantslased ei lähe ka homme veel minema, ütlesid et koerailm ja tuul käib üles alla. Hea et inglise keelt räägivad, siin võib muidu näla ja hätta jääda. Ettekandja teadis ‘sweet foot’ ‘salt food’ sõnu ja teine ei sedagi aga läks õnneks – üks Belgia naisterahvas tegi sünkroontõlget.

A la Carte. Hommikul croissants. Õhtul mul moussels marinade (vine bleu), Kalevil moussels creme. Siin on see tõsine suur potitäis.

Raidi jonnib kohaliku kultuuriruumi sulandumisega. Keeldub kivide söömisest. Tellis loomaprae ja õlle. Sai mis tahtis. Filtreeritud õlu on siin 8.4, klaas veini 2.5. Praad on vastupidi – kallim ja väiksem.

Brasserie’d rahvast täis, soovijad ei mahu sisse.

Tõusumõõnapilt ka, see on siin muljetavaldav. 7.8m käib ülesalla. Klaev rehkendas välja et siit sadamabaseinist käib 6 tunniga pool miljonit liitrit vett sisse välja. Mõõnaaeg – Galateia kohal vett on.

Majad on kenasti piltidega kaetud. Igasuguseid pilte.

Kui hommikul prantslased maast lahti saame läheme 0700 Dieppe poole teele.