Barbate

Tulime siia puhtast laiskusest et ei viitsi end kl 0500 üles ajama hakata ja minema panna. Oleks läinud andmiseks et Ceutasse saada aja siis hommikul teist pidi tagasi. Tegime lihtsamalt.

Gibraltari väin nõuab tõusu mõõna ja hoovuse ajastust. Et Cadizist startides graafikus olla peab varajane olema. Ja lisaks ulus öösel tuul ka vihasemalt.

Niisiis me oleme nüüd kena 8-11ms pärituulega purjetades siin. 17eur sadam, poleks arvanud et siinkandis sedasi järjest, eks ole naljakas kui eesti hindu arvestada. Täiesti turistivaba kalasadama linnkoletu suure sadamaga. Üks kirik, aga neli beach’i ja looduskaitseala.

Raidi kablutaski kohe männimetsa mäe otsa. Tegelikult oli kivinulg ehk piinia ja liivamägi. Esimene eestane ilmselt kes sellega hakkama sai.

Me Kaleviga läksime oma arust randa päevitama aga tuul ajab sea ka püsti. Heidad pikali ja tuiskab kõrva täis. Keerad teist pidi ja teine kõrv ja kõik muu ka. Käisin otsaga vees aga no takka targemaks. Hakkasime taanduma muuli varju, seal ei tuisanud, seal olid liivakeerised. Me ei taganenud siiski häbiga vaid strateegiliselt taandusime kohvikusse. Kurnatud Raidi laekus ka üsna pea.

Siin andaluusia rannikul on kalafarmid, kust võib üle kimada ja tuunivõrgud merepinnal kust ei ole soovitatav üle kimada kasvõi seepärast et kalalaev passib pealt.

Selle linna sadama otsast hakkab ka koletu tuunivõrk mere suunas. Idee oli siin tegeleda tuunikala söömisega. Kus siis veel.

Enneäe imet söögimajas kus käisime oligi 12 erinevat tuunipraadi. Erinevatest kehaosadest ja erinevas töötluses. Red tuna Morillo olla parim. Tõesti hea. Kuigi mitte priiskav, kui eelroogasid poleks olnud (mul fritüüritud reaktiivkaheksajalad ‘baby squids’) oleks tulnud laevas võileibu teha. Üks sihuk on nihuke.

See oli nüüd viimane atlandi ookeani ja tõusumõõna sadam, aafrika mäed juba horisondil. Homme on gennakeri ilm ja 55nm minna, sellest 20nm Tarifa’sse, euroopa lõunapoolseimasse kohta, windsurfingu pealinna edasi10nm Gibraltari väina kus hoovuse mõistlik ajaaken on umbes 5 tundi.

Raidi selfie dushiall käies