Cartagena – Santander

Moepärast tõmbasime korra purjed üles sest mereriik austriast, viinist päris saksa katamaraan vehkis purjedega ja ega me kehvemad ole. Tegelikult muidugi põletas see mootritega nii et vesi kees. 46nm tulla, hommikul seitsme ajal panime ajama ja viieks kohal..

See sadam siin on rajatud phoeniiklaste poolt 248 aastat enne kristust ja disainitud superjahtide vastuvõtuks. Phoeniiklastel läks see äri pekki sest ühki superjahti ei olnud ja nii see on omanikku vahetanud sest ajast saati. Vahepeal tegi veel trikke Hannibal ja maoorid ja Philip II. Võibolla ma ajan midagi sassi.

Aga kõik see aeg on siia kindlusi ehitatud ja iga mäe otsas on kindlus ja linnas ja kahuritoru auke on kõik täis nagu vulkaan koopaid.

Sadama bürokraatia on ekstraklass – muu standardsele jamale lisaks küsiti käibemaksu numbrit – arvuti pidi tahtma. Andsin siis suvalise numbri et arvuti läbi ei põleks. Lissaboni lähedane Cascais oli suht sarnane eputrilla. Hind siin ka sarnane , low season odav hind on 36kai+1.6elekter+km(23%)=46eur.

Proiriteedid on ka paigas – sõudemeeskondadel päästeveste ei ole aga rügavad maskidega. Turvalisus ennekõike.

Lapsed loomulikult ka

Raidi sõi neli muna sisse ja kablutas mäkke. Me seekord liimile ei läinud. Las tõmbab end rihmaks ära, magas päev otsa.

________________________

Linn inspekteeritud. Meie peenele maitsele sobib.

Kahes sadamas nii paar tuhat laeva ja hulkureid igast kandist parasjagu hulkumas ja elamas. Väga peeneid purjekaid ka.

Puhas ja linn. Marmor maas, avarad promenaadid, ja peensusteni sile ja paigas. Pole kartustki et ringi jõllitades komistad. Maju püütakse ka renoveeritult vähemalt alles hoida. Lisaks vana rooma ja muud maoori aegsed varemed alates amphiteatrist ja lõpetades miskite sammastega. Hulka muuseume.

Tegime pitsaõhtu. 3.90eur ja söönud. Kogenud turistid teevad nii.