Santa Louise – Laborie Bay

Marigot bay on röövlipesa olnud vanasti ja eks see ole neil geenides. Kohvikus on menüü hinnale 10% käimemaks otsa ja 10% teeninduse eest ka kohe et mõni ära ei vingerdaks.

Väravast välja minnes ka kraaditakse ja pannakse number, nimi ja laev kirja. Raha ei taheta. Aga ilma rahata ei ole siin midagi. Sadam maksab, toll maksab ja miski huivtava 58 dollari mõtlesid veel välja. Ilmselt kogu see tsirkus ja käepaelad. Ja siis veel natuke vett on 5 dollarit ja 10 dollarit oli veel see et kuna järgmiuses sadama pole seda blondeeritud tollimeest, siis makse see siin ära.

Arvata et kõige kallim hommikusöök sai just siin Hurricane Hole’s söödud.

Muidu on nad jube viisakad, vähe rõõmsamad kui prantsue poolel ja teevad muudkui nalja ja my friend hakkas ka juba tulema. Ainult et kui üks ütleb et mine tuba 311 siis seal on remont, jne.

Otsime laevat magevee tegijat taga. Rentijad ei osanud öldea kas on. Lahe eks. Leidsime passi aga seadet ei leia, selle kaitset ei leia ja lülitit ei leia. Lootus pole veel kadunud et äkki kuskil redutab. Akusid pole ka veel üles leidnud. Eletrivints ei töötanud, see läks lihtsalt. Lööb kaitset välja. Valamu läks ka juba umbe. Mõned ümberehitused ka laevale tehtud.

Sadamavõll rääkis et praegu on viis korda vähem laevu, te kindlasti ei oleks sadamasse saanud, ka poi peale poleks sel kellaajal enam kohti olnud, ainult ankrusse.

Virin nüüd maha

Ilm on äge, vesi puhas ja sügavsinine. Nii kui tuul natuke vaibub tibutab või tuleb sahmakas. Sihuke mõnus. Linaga on kuum magada. On ikka kliima siin. 25-26 öösel ja 28-32 päeval. Mahe soe tuul.

Tee peal sõites tulid ka päris piraaadid ja vaatasid saagi üle. Paatide päravurrid on kuskilt seitsmekümnedatest. Et kas me tahame tulla nende poi peale. Ilmselt et saaks meid seal rahus koorida.

Täna siis Laborie Bay – kohaliku kaluriküla laht ja siis edasi kariibi mere piraatide (või strangers tides) võttepaigad – Wallilabou.

Laborie bay on nüüd küll üks lahe koht. Panime ankrusse.

Kreoolid puha säravad ja tervitavad. Ei mingit turismijama. Lemmik on konkurentsitult Mama Tilly rum and BBQ bar. Ülihea omatehtud rumm kõiksugu rohtudest.

Kui issand jumal internetti annab (Elisalt ei saa ka 1GB 54eur hinnaga mitte essugi) siis saab mõne pildi ka üles. Need on tõsised. Kuigi linnuga ei saanud lennata, maandumiskoridor on pea kohal.

Külatuur ühesõnaga oli muljetavaldav, rannatuur sanuti.

Nüüd on laevas pilgar kusskuss-kana-salati jäätise ja praetud banaanidega. Natuke aega nohinat ja kadus.

Kalurid lubasid hommikul doradat tuua, kui me just varem minema ei pane.

Ei toonud kala.

Nüüd oleme üle ookeani ja stiilselt siinkandile lubatud tihkemat tuult ka ei olnud aga läks kole lämmiks. Ja eilseid kirvehinnaga PCR teste ka veel ei ole ja sisenemisinfot pole saanud üles laadida. Kuigi üks katse tuli mailina tagasi, öeldi et we appreciate. Naljahambad siin. Eesti .ee amiliaadress näiteks ei sobi ja tervishoiuministeeriumil pole ka oma domeeni vaid gmaili.com. Eks ajame jalad harki ja niisama lihtsalt ära ei lähe. Wallilabou bay, Welcome to Paradise.