Saint Vincent – Blue Lagoon

Reziim hakkab paika loksuma, hommikul oli puder ja lõunaks supp. Laeva varudest. Fanaatiliselt pesta ei taha end eriti keegi, karsumm hommikul vette. Ka pea ei sügele siin miskipärast. Ja sadama kai ihalus ka kuhugi tagaplaanile jäänud, poi peal ongi lahedam, saab paadiga sõita.

Kui miski siin üldse tõeliselt erutavat on siis wifi paroolid, kui neid õnnestub välja lunida. Siis on nutipidu.

Vastu tuult punnitasime, see laev ei sõida alla 3-4kn üldse, kandub ära, ei kuula enam rooli, sel uuel Lagoonil on tüür eespool saildrive’i. Lühike sihuke jupats. Lihtsalt kannab ära. Kui hoog üleval siis 45 kraadi tihttuult veel kuidagi purjetab, 40 kraadi enam mitte. Täitsa nõme. Vähegi tihkemas tuules tahab mootoritega kiirust üles saada. Purjetab sandimalt kui vanaaegne raapurjekas.

Sadama alasse sissesõit oli 1.8m ja korra käis 1.6m peal ära. Kaks auku on kust koralliriffide vahet sisse saab. Ei midagi mis adrenaliini üles ajaks.

Võtsime bussi linna vaatamiseks, 15 taala per nägu ja saime ka pealinn Kingstownile pilgu peale visata.

125000 elanikku kohta on parlament ja ministeeriulmid ja kogu see värk. Muidu võiks arvata et Eestil on sitasti läinud – miljoni kohta kogu see aparaat kaelas aga siin on nagu Tartu linnas oleks parlament ja ministeeriumid ja politsei ja coast quard. Okei, armeed neil siin ei ole. Ja parlament on 15 kodanikku ja ministeeriumitest tegime lausa pilte.

Bussijuht aga on happy – hea kohe kuulda kui miski laabub – siin on talle igatahes paradiis:

Makse makstakse, valitsus on juba 20 aastat ametis püsinud kuigi iga 5 järel on valimised. Kodututel on see rohkem oma valik, neile on ühetoalised apartmendid ehitatud. Lapsed lasteaias, koolis, ülikoolis, haridussüsteem maailma parim. Oma pangad, enamuses, annavad noortele laenu. Avariid on ainult reede öösel. Enne jõule jagatakse vaestele raha, koristavad selle eest ümbrust. Isegi lehmad on olemas, kuskil. Ta isegi ei vaenanud inglasi kuigi kindluse kahurid olid miskipärast sisemaa poole pööratud.

Hommikusöögi ajal tuli jutuks et ilmselt valitsuse agent vüi PR mees. hea meelega maksude maksmine on eriti kahtlane koht. Ja peale armee ei ole siin ka medistsiinisüsteemi. Laenude kohta komistas ka, noored saavad ja alati maksavad, kui ei siis aitavad sugulased kes UK’s tööl. Kooli lõpetamise ja koju tagasituleku koha peal oli ka väike lihvimata auk, et lähevad kruiisilaevadele tööle.

Täna on üks purustamise päev. Hommikul tegime poes paar moosi viludaks ja praegu mõned taldrikud. Muidu kõik suht ühes tükkis – mainsail valli blokk lendas tükkideks ja kummipaadi mootori bensiini adapter peksis ka lainemölluga katki.

Söök tekkis nagu maa alt – kuskuss, suvikõrvits, baklazaan, kana, mango ja banaaan ja mis kõik. Seitse minutit nohinat ja kadunud.