Port San Antonio de la Playa

Mallorcal. Kuskil 140nm tuldud, üllataval kombel kokku tuli ehk ainult 4h mootorit pluss sisse välja manööverdamine. Algul saime tihttuult ja kurss kuhugi Napoli peale, edasi tuul tasapisi keeras kuni saime nurga vabamaks, laeva rohkem sirgu, suuna õigeks ja öösel juba rahulikult keskmislt 4kn hommikuni, külgtuules ja backstaagi laines. Hommikul oli paar tundi suht vagane, hakkas purjesid peksma ja päikesesetõusuga keeras paugust 90 kraadi põhjakaarde. Siis võttis kätte korralikumalt vilistada kuigi mitte puhanguti 15ms nagu ilmateatest võiks arvata. Rehvitud purjedega sai hoo kenasti üles. Seda siis seniks kui Palma lahte saime.

Kõigil jäi toit sisse, väiksed iiveldusnähud ehk paiguti. Igasugu roogi on olnud, omletti, kartul võiga ja kartul millega, kõik läks nahinal sisse ja sinna ka jäi. Öö merel, loopimine ja mootor paiguti ja igasugu paugud ja hääled oli ehk mõnele uus ja ei lasknud magada. Kuum ka muidugi. Õige magamisreziim hakkab alles tekkima, mul eile pilt läks enne kui pea padjani jõudis, enne pidi pingutama.

Sadamakoha saime bronnida viimase mis siin saarel. Ilmselt. Kümnekonna sadama läbi helistamise järel. AIS pealt vaadates on lahed ka paksult täis pargitud.

Klubisadam, mitme kilomeetrine liivarand ja promenaad kohe laeva taga 30m. Aed vahel muidu võiks kohe vette karata. Ega neil külaliskohti siin eriti ole aga paar tk on. Kaardilt vaadates sihuke 2m vett ja madal. Raidi arvas et saamegi kiilu alt sambla maha. Tegelikult oli vett küll ja veel, kuigi kitsas sunnik, tuul tekkis ka nagu alati kui manööverdama hakkad. 95eur öö, siinkandis on see poolmuidu.

Nüüd siis täna vaatame Mallorcal ringi, tuul Menorcale minekuks ei sobi, täna puhub otse silmaauku vastu. Homme õhtul vaibub maha. Ilmselt oleme ühe öö veel siin ja stardime hommikul, teeme siis öösõidu hommikuks Menorcale, 100nm on minna, päevaga ei lähe ära.

Leaval kukkus ujumissilla vedru küljest, saab tagasi panna. Ja päike on sõna otseses mõttes spryhoodi kile läbi põletanud. Mõrane. Macaiveri teip aitab ajutiselt.