Sardegna | Costa Smeralda | Golfo de Pevera

Ankrus. Tuult ei ole. Kaatrilained terve tee, nagu tuul uluks. Küll kütavad. Hommikul läks parvede viisi rib’e ja muid kaatreid päeva veetma, kes kuhu risti-rästi

Porto Cervo

Golfo Pevera on Costa Smeralda – 60’ndatel araaabia rahadega üles vuntsitud piirkonna algus. Siia on kõiksugu kirjud ja sulelised pesa teinud, 1m2 maksab sinna 300000eur, wiki andmetel. Ankrus oleme Porto Cervos’st järgmises lahes. Eriti populaane kolelaevade, kõhukate kaatrite ja superjahtide seas. Porto Cervos käisime ka aga aeti ära. Ankruala kaardil märgitud, pilotis kirjas. Aga ei, pole lubatud, sadama ala. Peab vähemalt 25m laev olema, parem kui 75-100m ja regatud kuhugi imeliku lipuga riiki, muidu siin tõsiselt ei võeta. Sadamakohti muidugi ei olnud.

Laht ise ilus, ega sadamas etem ole. 150-160eur liiati.

Teine eesti lipp ka lahes, 60 jalane kena katamaraan. Rohkem pole eestlasi näinud, lähimad ringi seilavad naabrid on üks nähtud rootslane ja poolakad ja neid on palju.

Olbia sadamat pole õnnestunud bookida. Täna öeldi et ainult telefoni teel üks päev ette. Nii et homme jälle kõne sinna.

________________

Siinsed majad on sihukesed kummaliselr ägedad jah. Nagu Gaudi oleks toimetanud. Kaldaäärne eriti, kaugemal on juba kandilisem.

Käisime kaldal röövlikoopas ka ära. Siinkandi kuumem koht, helgiheitjad taevas ja lärm kostis ka merele. Tursked turvamehed, tansutüdrukud, eeskava ja palju võtsripsmeid ja muud sellist. Marksist arvaks et roiskuv kapitalism või nii. Väga lahe kelner sattus, tegi igast asjast nauditava etenduse.

Are info et tass kohvi maksab 50eur ja kuna venelasi napid saab ka 45eur ei vasta tõele. Jäätisetakso merel on ainult 6eur jäätis ja röövlikoobas oli röövlikoobas aga no mitte nii hull.

Telefonis lubati ja kinnitus tuli maili, kaks ööd 18-20 august Olbia sadamat. Arel veab, ei pea pea ees mereeellu maanduma, kohvritega kummipaati ja sellega provianti vedama jne ja meie leiame linnast ehk pesumasina. Siin sadamates pole seni näinud.