Malta

Tuul on selline et ajab sea ka püsti. Sõitsime ringi ja teostasime saare uuringuid.

Kolm korda väiksem kui Hiiumaa aga 513000 elanikku, sisuliselt linnriik. Liiklus on üsna hullumeelne, esiteks et vastupidi aga kimavad ka nagu torust tuleb ja sagedasti kiviaedade vahel ja ühe auto jagu on ruumi. Teed kah kaunis huvitavalt siia sinna tehtud. Lokaalseid silte reeglina pole, ainult põhimaanteede ristmikel, kuigi ega neist kasu ka ole, pole võimalik meelde jätta.

Hommkul käisime turul, kalurikülas mis-ta-oligi Marsaxlokk. Hull mass rahvast, ummikud aga no tasus käia küll. Peale täika ka kalaturg, maiustused ja oravatele kõiksugu söödavat.

Ja siis edasi suvalinna mis-ta oligi Dingli pankrannikul söömas, täisa hea söök, krabisupp näituseks. Ja siis selle südalinna kaemas. Huvitavalt korras linn, lausa läikis. Aga inimtühi. Ühtki kodanikku ei näinud, äkki kõik olid seal turul. Sedasi püsibki korras ja puhas.

Ja edasi mis-ta-oligi Qawra suvalinnas kus oli hotelle ja punetavaid turiste ikka üksjagu. Ainumas koht kus vette sai oli varutatud koletuma tümakaga. Siin ei osanud muud tarka peale hakata kui jõime Malta kohvi. Kohv aniisilikööri ja vahukoorega.

Randasid praktiliselt ei ole, ujumiskohad on nadid. Ega siin peale pika nädalalõpu tegelikult suurt teha ole. Kui just paadunud turismitööstuse sõltlane ei ole. Neid ikka talutati ringi küll ja küll. Klapid peas või muidu karjakaupa.

Ostsime söögi laeva, homme tegeleme aku jamaga ja anname auto ära. Praegu tundub et saame minema teispäeval. Kas nüüd Sitsiilia läänenukka või tagasi tuldud teed sõltub uuemast ilmateatest. Tuule ulg igatahes ei lõpe enne ja tänahommikuse prognoosi järgi lajatab uue idatuule, teiselt poolt kohe selga.