Vulcano

Tänane plaan selline et uimasime mida me Palermo sadamas uimasime. Tervelt kella kolmeni. Aga läheme Vulcanole 78nm. Veikol on vaja 30000 sammu täis saada ja 370m kõrgune mägi ehk aitab kaasa.

Jõuame siis millal jõuame. Jõuame ilmselt keset ööd. Ilm ilus tuul bakstaagist ja laev teeb keansti 7-8kn mis küll õhtupoole ähvardab ära kukkuda.

Lõuna oli just ära, vinged kotletid siin lihuniku poes ja isegi kardulad on merel maitsvad.

Programm on tihe, kohe peale sööki tulid delfiinid. Kahes lainena lõbutsema.

Ring ümber Sitsiilia ja üle Malta sai täis kuskil 03 AM öösel, 04:08 AM läksime Vulcanol poi peale kuigi algul tundus et ankrutuled säravad igal pool et kas ongi auku kuhu maanduda.

Siis magama ja hommikul kodanikud kappasid mäkke. Ahnepäitsud kes siin poi eest 50eur võtavad siiski ka teevad veetaksot ja viivad-toovad nii et omal pole vaja kummikaga mässata.

Nüüd Capo’d Orlando’sse ja lõbu läbi. Kokku tuli tiir 550nm, laev lausa lendab kui eelmise aastaga võrrelda ja ära täristasime kuskil 130l naftat (küte oli ka algupoole öösiti sees, paarkümmend liitrit läks kütteks). Koledaim ja kalleim sadam Milazzo, odavaim ja küll uus aga nagu tondi öömaja Augusto. Parim siinkandis on meie oma kodusadam Capo d’Orlando. Malta on nii ja naa, jäi nadivõitu mulje.

Kalad on kuskil mujal – ei saanud ühtki aga pole ka poes muud kui dorada ja seabass.

Kaotused – üks lant ümber laeva keeratud ja üks vender läks hommikuse sehmimisega kaotsi. 2 aastat vana akupank on tuksis, kas lihtsalt kräpp akud, mis on tõenäoline või mootoriga sõitmine pikapeale (13.8V asemel 14.1V AGM akudele ei sobi) tapab ära.

Ilm turbulentne, üks madalrõhkond ajab teist taga ja lubatud kõrgrõhualad muudetakse ära või tulevad hiljem, vahemerel pole kaks aastat tunkesid selga saanud aga nüüd oli kasutuses ja jope ja soe müts ja villased sokid ja alles eile tegime laeluugid lahti. Täna võiks öelda et ilm on suvine (lubatakse 26 kraadi, merel ei saa aru) aga no tuul ka null ja ülehomme see soe läheb jälle üle.

Homme pesu ja koristus, siis rong Cataniasse ja 07 varahommikul lendame tagasi.