Vannes

Võtsime ära. Postkaardi moodi koht kõige oma lubatud 2.1 süvise ja lõpuks nüüd süvendustöödega valel ajal.

Tulime üle Morbihani sisemere nagu jõge mööda, täitsa kärestikud, mootor pooles tuuris ja ikka 12kn ja pöörised ja kakub ja kisub jne. Lõpuosa kanal oli üldse üks paras kraav ja kohalikud raud-koletis-liinilaevad saalisid ka veel otsa. Kalda ääres korraks tuli ka 2.2m ära ja enne lüüsi 2.6m aga üldiselt oli pealt 2.7m vett olemas. Tidal koefitsent 83 nii et üle keskmise elamus. Terve karavan laevu passis enne 2030 aega kuuekaupa ootepontooni pardas ja sisse sõitiis ka ikka uhke laevastik.

A la Carte filet du thon ja mitmemögina salat. Mitmendat päeva pole kõrtse enam sponsoreerinud. Raidi on ka jänesetoidul, ei mingit burgerit enam. See mis ta täna päeval sõi seda jänesed ostaksid. Ühtul tuunifilee. Eile oli anshoovise ja sardiini dieet. Üleeile ainut mitmemögina salat.

Selline nälgimine on juustu augud eriti maitsvaks teinud. Ja täna hommikul ka saia suured augud muutusid probleemiks sest sinna ei saa kuhjaga moosi panna. Puder ka ei päästa sest on otsas. Külmkapp on nagu imedemaa, pilgeni täis. Aga kuna aega ei ole siis ega naljalt sealt ka otsida ei viitsi.

Öine inspektsioon Vannes’i tunnistab linna üle prahi olevaks, Kihab teismelistest huligaanidest sadade kaupa. Moment lammutavad jalakäjate silda. Ago väidab et meie telliskivi huligaand on samasugused. Korralikult valgustatud vanavara on kvartalite kaupa. Miskipärast on siin kodanikud mitte ainult tavapäraselt viisakad vaid ka heas tujus. Tundub kahtlane. Ühtki jaapanlast ei ole. Väga äge linn.

Meil on teema ka peldik. Hommikusöögi juurde miski ekskrementidega seotu on tavaline lugu aga mitu päeva käb arutelu kuidas pumbata nii et ei laseks tagasi. Vaatleme ja arutleme. Et mitu protsenti on kollast sees. Täna Raidi arvas et ehk 8%. Läheb paremaks. Ei haise enam sedasi.

Ja siis päeval imestasime et miks tuli rib tuukriga paar laeva eemale. Misasja ometi otsivad. Laip äkisti. Leidsid Merle bikiinid. Aga Raidi ujukaid ei teinud märkamagi ja need läksid kõige kaduva teed.

Ja kui veel tagasi minna siis kena rannailm oli. Poolpilves, ei küpsetanud ära. Vesi mõnus.

Nüüd homme käib pilvitus ja väike vihm üle. Edaspidi on loota 25-27 kraadi. Kolmas või neljas päev me laeva öösel enam ei küta. Hakkab looma.